PD vrea alegerile europarlamentare la sfârşitul lunii octombrie

Partidul Democrat cere Guvernului începerea imediată a negocierilor cu partidele parlamentare în vederea stabilirii ‘cu onestitate’ a datei alegerilor europarlamentare, democraÅ£ii dorind ca acestea să fie organizate la sfârÅŸitul lunii octombrie sau începutul lui noiembrie.

Preşedintele executiv al PD, Adriean Videanu, a declarat luni, în conferinţa de presă de la sfârşitul şedinţei Biroului Permanent Naţional al partidului, că această dată este posibilă, deoarece nu este necesară anunţarea alegerilor europarlamentare cu trei luni înainte întrucât procesul electoral a fost început în iarnă, iar acest termen s-a redus la numai 62 de zile.

‘OrdonanÅ£a de urgenţă a Guvernului a întrerupt procesul electoral, deci ar trebui reluat de la momentul întreruperii sale’, a spus Videanu.

Totodată, liderul PD a criticat lipsa de preocupare a Guvernului pentru informarea cetăţenilor în legătură cu importanţa alegerilor europarlamentare şi a instituţiilor europene şi a cerut Executivului să demareze o campanie în acest sens.

‘Noi constatăm acum, la aproape ÅŸase luni de când au fost amânate alegerile europarlamentare pe motivul lipsei de informare ÅŸi de preocupare a cetăţenilor, că acesta a fost un neadevăr din partea Guvernului, singura motivaÅ£ie fiind cea a sondajelor de opinie’, a afirmat Videanu.

El a adăugat că, din cauza ponderii ocupate de PD în sondajele de opinie, unele partide care amână sine die discuÅ£ia despre data alegerilor europarlamentare ÅŸi-ar dori ca acestea să fie organizate ‘chiar pe 31, la ora 23,00’.

Adriean Videanu a menÅ£ionat că sunt unele voci care cer la Bruxelles ca alegerile europarlamentare să fie amânate pentru anul 2008 ÅŸi să fie organizate concomitent cu alegerile locale, însă, potrivit preÅŸedintelui executiv al PD, ‘această variantă ar fi o dovadă a neseriozităţii politicienilor din România’.

Liderul democrat a spus că România oricum nu are o imagine prea bună la Bruxelles, fiind singurul stat membru în care europarlamentarii nu sunt aleşi prin vot direct de către cetăţenii pe care îi reprezintă.

Biroul Permanent Naţional al PD a analizat luni activitatea celor 65 de candidaţi democraţi şi a filialelor judeţene în vederea pregătirii acestor alegerilor europarlamentare.

Iniţial, data alegerilor europarlamentare a fost stabilită pentru 13 mai, însă, printr-o ordonanţă de urgenţă, s-a decis, în martie, amânarea acestora pentru toamnă. ROMPRES

Adauga un comentariu

*