Naşteri sub apă, la cea mai mare maternitate din Moldova

Conducerea Spitalului de Obstetrică ÅŸi Ginecologie „Cuza Vodă” din IaÅŸi intenÅ£ionează să amenajeze în incinta unităţii medicale o sală de naÅŸteri sub apă.

Mircea Onofriescu, directorul medical al spitalului ieşean, care este cea mai mare maternitate din Moldova , consideră că o astfel de iniţiativă este binevenită întrucât, în prezent, în România, naşterea copiilor este foarte medicalizată, numărul cezarienelor şi al naşterilor cu anestezie fiind în continuă creştere.

„NaÅŸterea în apă este lipsită de efecte secundare. Prin această metodă, travaliul poate fi condus mai uÅŸor, fiindcă apa are un efect deosebit de relaxant, iar femeia rămâne cu un sentiment pozitiv asupra aducerii pe lume a unui copil. ÃŽn cazul nou-născutului nu mai există ÅŸocul major la naÅŸtere, el venind pe lume într-un mediu similar celui din uterul matern”, a explicat prof. univ. dr. Mircea Onofriescu.

La rândul său, medicul VicuÅ£a Todosiciuc, directorul Spitalului de Obstetrică ÅŸi Ginecologie „Cuza Vodă”, afirmă că pentru a se putea naÅŸte sub apă, instituÅ£ia medicală trebuie să achiziÅ£ioneze o cadă adâncă ÅŸi o instalaÅ£ie de apă.
/Rompres/

Adauga un comentariu

*