BT AEGON a primit autorizaţia pentru administrarea de pensii private

BT AEGON Fond de pensii, cea mai nouă companie a Grupului Financiar Banca Transilvania, a primit autorizarea din partea Comisiei de Supraveghere a Sistemului de Pensii Private (CSSPP), în vederea funcţionării ca administrator al unui fond de pensii administrat privat. În acelaşi timp, CSSPP a autorizat şi prospectul schemei Fondului de pensii VITAL administrat de către BT AEGON.

VITAL este un fond de pensii administrat privat, cu un profil de risc mediu, alocarea strategică a activelor investite fiind 70% în plasamente cu risc scăzut: titluri de stat; obligaţiuni de stat; obligaţiuni emise de organisme străine neguvernamentale (Banca Mondială, BERD, BEI) şi 30% în: valori mobiliare tranzacţionate pe pieţe reglementate şi supravegheate din România, statele membre UE sau aparţinând Spaţiului Economic European; instrumente ale pieţei monetare; titluri de participare ale organismelor de plasament colectiv.

„Acum, compania BT AEGON Fond de Pensii se pregăteÅŸte pentru faza finală a procesului de autorizare de către CSSPP, ÅŸi anume autorizarea fondului VITAL, constituit ca fond de pensii private obligatorii (Pilonul II). AÅŸteptăm doar data de 17 septembrie, data oficială conform legii, pentru începerea campaniei de colectare a actelor de aderare de la populaÅ£ie. Toate persoanele cu vârsta sub 45 de ani, care au un loc de muncă, vor putea subscrie la Fondul VITAL ÅŸi în unităţile Băncii Transilvania ÅŸi BT Asigurări din întreaga Å£ară”, a afirmat Silvia Sîrb, Director General al BT AEGON.

Parteneriatul Banca Transilvania – AEGON a fost făcut public în ianuarie a.c., fiind primul joint-venture anunţat oficial pe piaţa pensiilor private în acest an. Acesta s-a materializat prin înfiinţarea companiei BT AEGON, care extinde paleta serviciilor financiare integrate oferite de Grupul Financiar BANCA TRANSILVANIA.

AEGON este una dintre cele mai mari companii de asigurări de viaţă ÅŸi de pensii din lume, cu o experienţă de 160 de ani în domeniu. Sediul Central se află în Haga – Olanda, iar principalele trei pieÅ£e ale AEGON sunt Statele Unite, Olanda ÅŸi Regatul Unit al Marii Britanii. AEGON are aproximaiv 27.000 de angajaÅ£i ÅŸi peste 30 de milioane de clienÅ£i. Respectul, calitatea, transparenÅ£a ÅŸi încrederea reprezintă valorile fundamentale ale AEGON.

Adauga un comentariu

*