Vanghelie: Băsescu să-i mai dea două după ceafă lui Videanu, să se apuce de treabă

Primarul sectorului 5, Marian Vanghelie a declarat, duminică, într-o conferinţă de presă, că preÅŸedintele Traian Băsescu ar trebui „să -i mai dea două după ceafă” primarului Capitalei, Adriean Videanu, pentru ca acesta să se apuce de treabă ÅŸi să rezolve problema gunoaielor.

„ÃŽn ceea ce priveÅŸte gunoaiele, ar trebui ca Traian Băsescu să-i mai dea două după ceafă lui Adriean Videanu, pentru ca acesta să se apuce de treabă ÅŸi să nu mai stea în concediu pe Coasta de Azur”, a declarat Vanghelie.

Întrebat de jurnalişti unde îşi va petrece concediul, Marian Vanghelie a precizat că el nu pleacă în concediu nicăieri.

PreÅŸedintele Traian Băsescu s-a oprit, joi, la ieÅŸirea din BucureÅŸti, prin zona PopeÅŸti Leordeni -Glina, unde erau depozitate tone de gunoie ÅŸi a cerut, „în calitate de cetăţean al BucureÅŸtiului”, salubrizarea zonei.

ÃŽn cursul zilelor de vineri ÅŸi sâmbătă, terenul a fost salubrizat de mai multe firme de construcÅ£ii care au dat curs solicitării sale de joi de a strânge maldărele de gunoaie de pe marginea drumului. Băsescu a precizat că lucrarea, estimată la aproximativ 100.000 de euro, este gratuită, firmele care o execută fiind societăţi cu care a lucrat în calitate de primar al Capitalei ÅŸi de ministru al transporturilor ÅŸi cu care a colaborat foarte bine. Åžeful statului a numit această acÅ£iune drept una de capitalism „uman”, în care „proprietarii întorc ceva către societate”.

El a subliniat că este inadmisibil ca, pe marginea unui drum atât de circulat, să se găsească tone de gunoaie.

Terenul nu aparţine Primăriei Capitalei, însă instituţia are disponibilitatea de a prelua terenul de la Popeşti Leordeni- Glina, dar numai în condiţiile în care va primi toate cele nouă hectare de teren, pentru a putea dezvolta în zonă proiecte de infrastructură, potivit edilului Adriean Videanu.

„Primăriei i-ar conveni să preia în administrare acel teren, decât să cumpere de AdministraÅ£ia Domeniilor Statuliui, însă numai în condiÅ£iile în care primăria va prelua toate cele nouă hectare de teren, nu făşii de 4-5 metri de la limita carosabilului”, cum au fost discuÅ£iile până acum cu Guvernul ÅŸi Ministerul Internelor ÅŸi Reformei Administrative”, a spus Videanu, duminică, într-o conferinţă de presă.

Edilul şef al Bucureştiului a menţionat că municipalitatea ori va prelua întreaga suprafaţă de teren recent salubrizată, ori nu va mai prelua nimic.

Adauga un comentariu

*