General coplesit de treaba si fãrã adjuncte

Bãcãuanii care vin la Inspectoratul Scolar Bacãu in aceste zile, nu prea au cui sã-si prezinte of-urile. Asta pentru cã unii inspectori scolari sunt plecati in concediu, iar ceilalti nu au timp de pãsurile oamenilor.

Sãptãmana trecutã anuntam cã sosirea unei echipe de control MECT la ISJ Bacãu pentru a-i verifica pe “sefi” a coincis cu intrarea in concedii medicale a inspectorilor adjuncti Nicoleta Neagu si Brandusa Popescu. Rãmas singur, inspectorul general Ovidiu Cojocaru isi exprimã nemultumirea: “sunã telefoanele in continuu, este obositor, vã dati seama, si fãrã adjuncte”. Alti cativa inspectori scolari isi iau liber in perioada urmãtoare. “Le-am dat drumul la concediu, este lege. Dacã nu iau intre 1-10, nu mai au cand. Pe 16 este concursul de suplinitori, deci de pe 12 trebuie sã vinã in 2-3 zile sã pregãteascã concursul”.

De la un birou la altul

La ISJ nu sunt modificãri ale programului si de relatii cu publicul, dar activitatea este dat peste cap. Pe holurile institutiei, cetãtenii care vin sã-si rezolve diverse probleme se plang cã pentru o “simplã stampilã” si o semnãturã sunt amanati de pe o zi pe alta, de la un birou la altul: “avem nevoie de o stampilã de aici de la Inspectorat ca sã putem demara niste acte de transfer pentru fetita noastrã. Secretara mi-a spus, mergeti jos, la parter, la registraturã. Dupã care, dupã zece minute, am revenit sus si am intrebat-o, nu vã supãrati, pe cine asteptãm jos? Ce sã facem jos? Dansa ne-a spus: pãi, mã asteptati pe mine. Ni s-a mai spus cã nu putem fi rezolvati, ca trebuie sã revenim dupã 20 august, cã ba este, ba nu este inspectorul general. Noi plecãm pe 12 august din tarã, si ne trebuie stampila”, isi spune of-ul o familie. Aflãm cã au venit din Belgia sã rezolve transferul copilului de la Scoala “Emil Racovitã” din Onesti la scoala din strãinãtate.

Promisiunea

Alte douã familii (una pentru transfer Italia, alta tot in Belgia) asteptau pe hol cu aceeasi problemã: cerere de eliberare a actelor de studii ca sã isi ia copiii sã invete in strãinãtate, sã si-i aducã alãturi de ei. “La scoalã, la”Emil Racovitã” ni s-a cerut 40 lei pentru foaia matricolã. Aici la Inspectorat ni s-a spus cã nu ni se poate pune stampila pe foaia matricolã pentru cã trebuie o adeverintã de autenticitate pe cum cã n-am furat foaia matricolã de la scoalã”. “Cu atata birocratie pentru niste acte, promit cã nu mã mai intorc in tara asta”, adaugã cu nãduf, pentru sine, un pãrinte.
Aida PULPAN

Adauga un comentariu

*