Fotbal: Manchester United a câştigat Supercupa Angliei

Sezonul fotbalistic din Anglie a debutat duminică cu victoria lui Manchester United, 4-1 după executarea loviturilor de departajare, contra celor de la Chelsea în finala Supercupei.

Cu mult mai multe vedete în primul unsprezece decât rivala Chelsea Londra, Manchester United a avut prim planul în finala Supercupei Angliei la fotbal dar după 90 de minute scorul a fost egal astfel că echipa lui Sir Alex Ferguson a avut nevoie de lovituri de pedeapsă pentru a câştiga trofeul.

United a deschis scorul în minutul 35 prin veteranul Ryan Giggs, cel care a finalizat din apropiere o acÅ£iune excelentă de contraatac purtată de perechea Evra – Cristiano Ronaldo, însă Chelsea a revenit rapid ÅŸi a egalat după aproximativ 10 minute prin francezul Florent Malouda, adus în această vară pentru 20 de milioane de euro de la campioana FranÅ£ei, Olympique Lyon.

Cum în repriza a doua nu s-a mai întâmplat nimic pe tabela de marcaj iar cele 30 de minute de prelungiri nu au existat, s-a ajuns la lovituri de departajare, acolo unde a ieşit la rampă portarul olandez Edwin Van Der Sar, goalkeeper-ul care a apărat primele trei penaltiuri ale lui Chelsea, executate de Claudio Pizarro, Lampard şi Shaun Wright Phillips, şi cum Rio Ferdinand, Carrick şi Rooney au transformat pentru United, campioana Angliei, Manchester United, şi-a trecut în cont a 16-a Supercupă a Angliei.

Fără Gary Neville, Scholes, Hargreaves, Anderson sau Tevey, ÅŸi cu Nani doar pe banca de rezerve, Manchester United a început meciul în formula Van Der Sar – Wes Brown, Rio Ferdinand, Vidic, Silvestre – OShea, Carrick, Evra – Cristiano Ronaldo, Rooney, Giggs.

De partea cealaltă, fără Paulo Ferreira, Drogba, Åževcenko, Makelele sau Robben, Chelsea a început cu Petr Cech – Glen Johnson, Ricardo Carvalho, Ben Haim, Ashley Cole – Essien, Obi Mikel, Lampard – Shaun Wright Phillips, Joe Cole, Malouda.

Amos News

Adauga un comentariu

*