Åžeful romilor din Roman acuzat de atac asupra unui patron local

Conflictul a avut loc între Liviu Daraban, preşedintele Partidei Rromilor Pro Europa Neamţ şi un afacerist local, Sorin Fron, a cărei soţie a fost condamnată în 2005 pentru de discriminare rasială, transmite corespondentul AMOS News.

Potrivit reclamantului Fron, în timp ce se deplasa cu maşina spre domiciliu, în seara zilei de 31 iulie, s-a întîlnit cu Liviu Daraban, acesta din urmă pe jos şi însoţit de mai mulţi cetăţeni romi. Imediat ce l-au recunoscut pe Fron, aceştia l-au atacat cu pietre, spărgându-i parbrizul maşinii şi avariindu-i grav cupola. Ulterior, atacatorii au încercat să fugă, însă unul dintre autori a fost reţinut de către un echipaj al Poliţiei Roman.

În urma primelor verificari efectuate de către lucrătorii Poliţiei Roman, a fost întocmit deja un dosar de cercetare penală sub aspectul comiterii infracţiunii de distrugere şi lovire, urmând să se stabilească gradul de vinovaţie a celor implicaţi în acest scandal.

De menţionat că Dorica Fron, cea care împreună cu soţul ei, Sorin Fron, sunt patronii uneie din cele mai luxoase discoteci din Roman, a fost găsită vinovată de către instanţele de la Judecătoria Roman, Tribunalul Neamţ şi Curtea de Apel Bacău de discriminare rasială şi obligată să plătească daune morale în valoare de 1.000 de lei vechi unui grup de şase persoane de etnie romă, precum şi cheltuieli de judecată de 16 milioane de lei.

Motivul condamnării a constat în faptul că nu a permis accesul unui grup de şase romi în local, discoteca fiind de altfel închiriată exclusiv elevilor unui liceu romaşcan.

Comentarii

  1. dacă îi prinde poliţia să-i întrebe pe minoritari ce facultăţi au-bacău,jilava,etc.

Adauga un comentariu

*