Colegiul Medicilor s-a autosesizat în legătură cu moartea Patriarhului

Colegiul Medicilor din Bucureşti s-a autosesizat în legătură cu datele vehiculate în mass-media referitor la procedeul de internare şi respectarea protocolului pre-operator în cazul intervenţiei chirurgicale efectuate Patriarhului Teoctist de către prof. dr. Ionel Sinescu şi va demara o anchetă, a declarat vineri, pentru ROMPRES, prof. dr. Ioan Lascăr, preşedintele Comisiei de disciplină a CMB.

El a spus că o comisie de experţi va analiza toate documentele medicale şi va audia echipa de medici care a făcut intervenţia chirurgicală.

‘ÃŽn acest sens, în conformitate cu reglementările legale, comisia va face demersurile oficiale necesare obÅ£inerii documentelor medicale aflate în evidenÅ£a Clinicii de Urologie a Spitalului Clinic Fundeni’, a precizat Ioan Lascăr.

În cadrul primei şedinţe a comisiei, care se va întruni probabil în a doua jumătate a lunii august, se vor prezenta rezultatele anchetei.

Patriarhul Teoctist a fost internat duminica trecută la Institutul Clinic Fundeni, iar luni a fost operat de prostată. La câteva ore după intervenţie au apărut complicaţii, iar Patriarhul a murit ca urmare a unui stop cardiac.

Presa a relatat că echipa de la Fundeni nu l-a consultat pe medicul curant al PF Teoctist şi nu a cerut acordul în scris al Patriarhului pentru operaţie. De asemenea, mass-media au susţinut că Întâistătătorul BOR nu a fost informat în legătură cu riscurile pe care le implica intervenţia. ROMPRES

Adauga un comentariu

*