Patriarhul Ecumenic Bartolomeu al Constantinopolului soseşte în România joi seara

Bartolomeu al Constantinopolului, considerat cel mai important dintre episcopii ortodocÅŸi, soseÅŸte joi la BucureÅŸti, în jurul orei 18.20, pe Aeroportul „Henri Coandă”, ÅŸi este aÅŸteptat la Patriarhie după ora 19.00, potrivit marelui ecleziarh al Catedralei Patriarhale, părintele Antim.

Patriarhul Ecumenic se numără printre cei ce vor lua parte la funeraliile Patriarhului Teoctist, ce vor avea loc vineri, la Catedrala Patriarhală, în piaţa Catedralei Patriarhale şi în Aula Mare a Palatului Patriarhal.

Dintre delegaţiile care şi-au confirmat prezenţa la ceremonia de înmormânate a Patriarhului Teoctist a sosit deja în ţară cea a Ciprului, formată din IPS Mitropolit Isaia de Tamassos şi Oreina, Diacon Eraclidios Kleanthous, şi cea a Bisericii Ortodoxe a Greciei, IPS Hrisostom de Peristerion, PS Ioannis de Termopile şi Dl. Dimitrios Furlemadis, a precizat părintele Antim pentru NewsIn.

Celelalte 20 de delegaţii sunt aşteptate în ţară până vineri.

Funeraliile Patriarhului Teoctist vor începe la ora 07.00, cu slujba Sfintei Liturghii, ce va fi oficiată de PS Episcop Sebastian Ilfoveanul, împreună cu un sobor de preoţi şi diaconi.

De la ora 9.00 la ora 10.30 va avea loc o şedinţă comemorativă a Sfântului Sinod în prezenţa delegaţiilor oficiale, iar de la 11.00 va începe slujba de înmormântare, oficiată de membrii Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Române, cu participarea reprezentanţilor Bisericilor Ortodoxe surori.

Patriarhul Teoctist a decedat luni, la vârsta de 92 de ani. În ziua înmormântării va fi doliu naţional.

Adauga un comentariu

*