Pambac a scumpit painea cu 3,4 la suta

Firmele de morărit şi panificaţie au început, unele chiar săptămâna trecută, să majoreze preţul pâinii şi al altor produse specifice, cu 3-10%, în funcţie de zonă, decizia având la bază evoluţia ascedentă a costurilor de achiziţie a grâului şi a făinii în ultima lună.

In Bacau pretul painii a crescut

In Bacau pretul painii a crescut

„Am crescut preÅ£ul la raft, începând cu 1 august, cu 3,4% la produsele de panificaÅ£ie, în condiÅ£iile în care preÅ£ul grâului a crescut în ultima lună cu 39-40%, iar cel al făinii, cu 35-36%. Cred că evoluÅ£ia preÅ£ului la pâine va urma tendinÅ£a preÅ£ului grâului, dacă nu va fi redus TVA”, a declarat, miercuri, agenÅ£iei MEDIAFAX, directorul general al Pambac Bacău, Alin Giurea.

Giurea a adăugat că firma pe care o conduce a încheiat contracte pentru 36-37.000 de tone de grâu din import, la o capacitate totală de 120.000 de tone pe an.

„Este mai avantajos la import. Pe piaÅ£a internă, nimeni nu vinde grâu”, a spus directorul Pambac.

Comentarii

  1. se scumpeste pe zi ce trece tot dar lumea asta din romania cu ce sa cumpere de mancare,criza criza dar care mai de care in vacanta daca te duci vara la costanta e plin ce mai vorbim de criza.lumea tot traieste care fura care munceste mai mult fura aia din parlament si pe unu care il prinde cu o paine furata face si puscarie,imi e scarba de romania numai hot care mai de care e

Adauga un comentariu

*