Biblioteca onesteana stimuleaza turismul autohton

Una dintre cele mai interesante actiuni din programul pe luna august al Bibiliotecii “Radu Rosetti” din Onesti este cea organizata impreuna cu Clubul de Turism Montan “Sandru”, denumita generic “Hai-hui prin munti”.

Actiunea consta in realizarea de proiectii multimedia, insotite de comentarii, care prezinta in special muntii din imprejurimile Onestiului si ale Vaii Trotusului, dar si din alte zone ale tarii. Manifestarea va avea loc pe 22 august, in aula bibliotecii din Onesti, iar temele principale vor fi “Pe drumurile Tarcaului” si “Orhidee din Muntii Trotusului”. O astfel de activitate a fost inclusa si in programul pe luna iulie, cand temele prezentate au fost “Pe plaiurile Ciucului” si “Gentiane”. ~ntre Clubul “Sandru” si Biblioteca “Radu Rosetti” exista o colaborare mult mai veche, care dateaza de ani de zile, iar seria de manifestari comune ii stimuleaza pe onesteni sa faca drumetii cat mai dese prin munti, prezentandu-le frumusetile naturii. Totodata, onestenii sunt invatati si cum sa protejeze mediul inconjurator, educatia ecologista fiind unul dintre scopurile principale ale Clubului “Sandru”.

Numar mare de expozitii

Pentru luna august, biblioteca municipala din Onesti a mai programat si alte manifestari cultural-artistice, printre care o intalnire estivala francofona, cu tema “Solidaritate/indiferenta in epoca globalizarii”, prezentata de profesoara Emilia Munteanu, precum si o expozitie documentara despre “Rosettestii in colectiile Bibliotecii Municipale Onesti”. Alte doua expozitii vor fi deschise pe toata durata lunii august, una fotografica, despre Biblioteca din Alexandria (Egipt), si alta de arta plastica, realizata sub genericul “Semnele daruirii”, cu lucrari donate pinacotecii onestene de artisti plastici contemporani. ~n cele doua sali de lectura, pentru adulti si pentru copii, se vor organiza mai multe expozitii de carte, dedicate lui John Galsworthy (140 de ani de la nastere), Marin Preda (85 de ani de la nastere), Bogdan Petriceicu Hasdeu (100 de ani de la moarte) si lui Calistrat Hogas (90 de ani de la moarte).

Gheorghe LEU

Adauga un comentariu

*