Codul fiscal Рo necesitate pentru rom̢nii din Italia

Codul fiscal este un cod compus din litere şi numere, cu ajutorul căruia Ministerul de Finanţe poate identifica toate persoanele, căci oricine posedă un cod fiscal personal. Cetăţeanul european trebuie să se prezinte la birourile locale ale Circumscripţiei financiare (Agenzia delle Entrate) a Ministerului de Finanţe şi să solicite eliberarea codului fiscal.

Pentru nou-născuţi este suficient certificatul de naştere sau o autocertificare din partea părinţilor. Pentru eliberarea acestuia este nevoie să se prezinte un document de identificare valabil (paşaport, carte de identitate românească). Posesorul codului fiscal poate să fie înscris la Serviciul Sanitar Naţional (Servizio Sanitario Nazionale), să fie angajat, să înceapă o activitate pe cont propriu, să încheie orice fel de contract (închiriere, vânzare etc) sau să deschidă un cont bancar curent.

ÃŽn caz de pierdere sau furt, se poate cere un duplicat la Biroul Local al Agenzia delle Entrate sau chiar ÅŸi la ghiÅŸeele self-service al Ministerului de FinanÅ£e prezente în Birourile pentru RelaÅ£ii cu Publicul (U.R.P. – Uffici Relazioni con il Pubblico) ale municipiilor sau Prefecturii, sau în anumite Oficii PoÅŸtale, centre commerciale ÅŸi aeroporturi. Duplicatul poate fi solicitat ÅŸi prin Internet la site-ul Agenzia delle Entrate.

Sursa: Romanian Global News

Adauga un comentariu

*