Blaturi electoral-populiste in Consiliul Local Bacau

In ultima perioada, sedintele Consiliului Local Bacau s-au transformat intr-un fel circ fara bani, unde intrarea este libera, iar iesirea este fortata. Uitând de interesul superior al cetateanului, staff-ul Primariei Bacau, in frunte cu primarul Romeo Stavarache si secretarul Nicolaie Ovidiu Popoviciu, dar si unii consilierii, prefera sa isi arunce ironii si vorbe “de duh” unii altora, in loc sa decida cu discernamânt asupra hotarârilor ce vizeaza bunul mers al comunitatii.

Placinta simte jocuri murdare

Revenind la ultima sedinta a alesilor locali bacauani nu putem trece cu vederea remarcile pline de adevar si in acelasi timp de resemnare ale consilierului liberal Petru Placina, care s-a aratat deranjat de atitudinea Executivul local, care au tratat cu mult dispret problema Zonei rezidentiale. “Nu stiu ce sa mai cred. Am impresia ca pe la spatele unora dintre noi se fac tot felul de jocuri politice. Insist in continuare ca primarul sa faca lumina in acest caz. Am in cap remarca unui coleg care a zis ca a votat acest proiect pentru a dovedi tuturor slabiciunea celor din conducerea Primariei. Este regretabil ca s-a ajuns la astfel de practici”, a spus Placinta. Reactia primarului Stavarache a fost asemanatoare cu cea a strutului care baga capul in nisip si tace. Dar masina de vot a functionat perfect si de aceasta data, singurele sincope fiind inregistrate la câteva proiecte.

Au si ei „baieti destepti”

Primul hop l-a constituit proiectul de hotarâre prin care se acorda unele inlesniri asociatiilor de propietari/locatari la achitarea obligatiilor de plata catre furnizorul de energie termica CET SA Bacau. Consilierul George Bogatu a sustinut ca acest proiect se vrea a fi unul electoral dar ca el ascunde multe sincope. “Ca sa parafrazez pe cineva acest proiect isi ajuta pe baietii desteptI, care nu si-au platit la timp datoriile. Credulii si-au achitat la timp datoriile in timp ce smecherii au sta la pânda si au asteptat ca noi sa le suportam nesimtirea. Nu este corect. Eu a sa votez acest proiect, dar am mari rezerve”. Acest amendament a fost sustinut si de independentul Laurian Lucas, care a sustinut ca acest proiect are doua sensuri, un caracter electoral si unul economic, care va aduce destui bani in conturile furnizorului de agent termic bacauan.

Secretarul din desene animate

Au mai existat dicutii referitoare la multitudinea studiilor de fezabilitate care sunt aduse in atentia alesilor locali, consilierul Laurian Lucas intrebând-se retoric cine incaseaza toti acesti bani si a modului in care a fost tratata “plângerea administrativ prealabila”, depusa de Consiliul Judetean Bacau. Cu un aer de atotstiutor, secretarul Popovici incercat sa ofere o explicatie demna de benzile desenate, fiind imediat taxat de consilierii din opozitie.

Legile lui Stavarache

Pata de culoare a acestei sedinte nu a fost data asa cum s-ar fi crezut de prezenta “cetateanului” Vasile Botomei, ci a fost “opera” umanistului Petru Munteanu, care s-a rafuit cu coruptia si incompetenta ce domneste in rândul functionarilor din Primarie Bacau. “In ultima vreme consta la anumiti functionari publici platiti de contribuabilul bacauan ca s-a instalat un amestec de incompetenta si prostie. Iar ceea ce este si mai periculos este faptul ca legile de drept au ajuns sa fie rastalmicite, devenind < >”.

Cristi AIOANEI

Adauga un comentariu

*