Lui Stavarache i-a stat in gât Tariceanu

Deplasarea intempestiva in bacau a premierului in judetul Bacau a avut o motivatie aproape exclusiv politica. Dincolo de popasul populisto-c̢mpenesc in comuna Helegiu (asezonat cu bai de multime, primarite f̢snete si promisiune pentru taranii pensionari), mai importanta a fost rafuiala cu lidrul Рcontestat si contestabil Рal liberalilor bacauani, Romeo Stavarache. Aproape dovedit ca negociaza intens o trecere la PD, Stavarache a intrat in vizorul conducerii de la Bucuresti, care nu a vrut sa riste inca o dezertare spectaculoasa a unui primar PNL, dupa cea a lui Gheorghe Stefan de la Piatra-Neamt. Lideri ai PD Bacau spun neoficial ca lui Romica i s-ar fi inchis definitiv usa partidului din cauza trecutului si prezentului controversate, insa ar fi fost indrumat spre PLD, al doilea partid-satelit al lui Basescu.

Amenintare cu dosarele

Absenta lui Romeo Stavarache de la vizita in comuna Helegiu, acolo unde primarita este produsul aripii vechi a liberalilor, este semnalul clar ca in PNL Bacau apele nu sunt deloc linistite. Potrivit surselor din interiorul organizatiei liberale locale, intre Tariceanu si Stavarache a avut loc o discutie foarte dura, in care marele sef liberal l-ar fi amenintat pe traseistul sau subordonat politic sa nu mai repete figurile de la PSD, ApR si PUR-PC, pentru ca il paste o intânlire cu procurorii DNA, date fiind numeroasele nereguli comise de actualul primar si de oamenii sai. Potrivit apropiatilor lui Stavarache, acesta a fost socat de tonul amenintator si de gravitatea acuzelor aruncate de Tariceanu.

Biletel pentru politizare

Fortat de liderul PNL, Stavarache a trebuit sa-si asume responsabilitati politice clare. Câstigarea fotoliului de primar si a majoritatii in Consiliul Judetean sunt temele obligatorii pentru Romica, teme trasate clar de Tariceanu. Daca nu va reusi, orice i se poate intâmpla (inca) primarului de Bacau. Speriat de caderea dramatica in sondaje a partidului, presedintele PNL a riscat totul, somând si chiar amenintâtând fatis sefii de institutii descentralizate aruncati in functii de partid sa treaca la treaba… politica: „Le cer in mod clar sa se implice in activitatea politica. Cei care nu vor sa inteleaga acest lucru vor avea de suferit. Campania electorala va incepe in jurul datei de 1 iulie si este nevoie de implicarea maxima a acestora.”

www.observatordebacau.ro

Adauga un comentariu

*