O bomba a fost dezamorsata in centrul Londrei

Politia britanica a provocat o explozie controlata, vineri dimineata, pentru a dezamorsa o bomba instalata intr-o zona foarte aglomerata din centrul Londrei, relateaza BBC.

Pirotehnistii au intervenit de urgenta in The Haymarket, la apelul fortelor de ordine, dup ace in zona a fost identificata o masina suspecta si unde parea sa fie instalat un dispozitiv explozibil.

Circulatia in si in jurul Piccadilly Circus a fost intrerupta, iar garniturile de metrou nu mai pot opri in statia cu acelasi nume. Cel mai probabil, interdictiile vor fi mentinute pe tot parcursul zilei de vineri.

Unitatea antitero a Politiei Metropolitane a constatat ca era vorba, intr-adevar, de o masina capcana, iar bomba a fost dezafectata imediat.

Haymarket si Piccadilly Circus se afla in inima culturala a Londrei, o zona cu numeroase teatre, centre comerciale si de distractie.

Alerta a fost inregistrata la doar doua zile dupa instalarea lui Gordon Brown la conducerea guvernului de la Londra, in locul lui Tony Blair, si cu numai cateva zile inaintea comemorarii a atentatelor teroriste 7 iulie 2005, inregistrate in mai multe puncte ale retelei de transport londoneze.

HotNews.ro

Adauga un comentariu

*