Taximetristii suprataxeaza nervii onestenilor

Pentru ca circula cu viteza excesiva, nu acorda prioritate si nu respecta semnele rutiere, taximetristii onesteni au primit nenumarate sanctiuni din partea politistilor, iar firmele de taximetrie au fost somate sa ia masuri. Insa comportamentul soferilor de taxi nu s-a schimbat prea mult.

Cetatenii continua sa se planga de modul in care taximetristii inteleg sa circule prin oras, iar multe dintre sesizari au ajuns sa fie discutate si in Consiliul Local Onesti.
Cativa consilieri locali au remarcat si alte lucruri ingrijoratoare legate de soferii de taxi. Mircea Cetean a sesizat ca multi soferi de taxi lucreaza 12 ore, cu 24 libere, iar unii lucreaza chiar si 24 de ore din 24, program necorespunzator si periculos pentru siguranta cetateanului. Pentru a rezolva aceasta problema, s-a propus instiintarea Inspectoratului Teritorial de Munca Bacau, care poate lua masuri in privinta programului de munca al soferilor de taxi.

Taximetre si microbuze sub observatie

Un alt consilier local, Ioan Tofan, a observat ca printre taximetristi exista si soferi incepatori, iar lipsa de experienta poate reprezenta un pericol pentru siguranta rutiera. Tofan a propus sa se impuna o conditie de vechime pentru taximetristi, de cel putin 3 ani, si pentru soferii de microbuze, de cel putin 5 ani, cu scopul de a indeparta riscul de a se produce accidente. Din pacate, masura propusa nu poate fi aplicata, deoarece consiliile locale nu au atributii in acest sens. Insa municipalitatea onesteana poate sa ia masuri intr-un alt caz, cel al soferilor de microbuze apartinand firmelor de transport local, carora le-au fost concesionate traseele din municipiu. Cele mai multe plangeri sunt legate de firma Massaro, care nu respecta orarul curselor, iar calatorii asteapta cu orele prin statii. Ca urmare, Primaria si Consiliul Local Onesti au decis sa trimita o somatie firmei Massaro, pentru nerespectarea orarului. O alta masura, privind majorarea amenzilor pentru oprirea in alte locuri decat cele stabilite in contractul de concesionare a traseele, a fost aprobata la ultima sedinta a consilierilor locali, la propunerea primarului Emil Lemnaru.

Gheorghe LEU

Comentarii

  1. Ce firma de transport locala conceionat transportul local?Massaro?

Adauga un comentariu

*