Tablourile lui Corneliu Baba, ameninţate de muzica de pe terase

Tablourile din colecţia Corneliu Baba riscă să se prăbuşească de pe simezele Muzeului de Artă din Timişoara din cauza decibelilor muzicii transmise seara pe terasele din Piaţa Unirii, a reclamat, luni, administraţiei judeţene directorul acestei instituţii, Marcel Tolcea, transmite ROMPRES.

El a cerut ajutorul administraţiei judeţene pentru salvarea celor aproape 80 de lucrări plastice donate de Corneliu Baba, întrucât muzica dată la maxim în serile din acest sezon estival, pe terasele din faţa muzeului, a reuşit să destabilizeze de pe simeze tablourile de mari dimensiuni.

La rândul său, preşedintele Consiliului Judeţean Timiş, Constantin Ostaficiu, a informat că va trimite o adresă Consiliului Local Timişoara care a autorizat terasele, în care va cere acestora să le interzică patronilor să mai folosească muzică la boxe dată la maximum. În caz contrar, Constantin Ostaficiu va propune mutarea teraselor în spaţii ale administraţiei judeţene situate în zonele periferice ale oraşului.

Pe de altă parte, municipalitatea a introdus printre obligaÅ£iile patronilor de terase să nu folosească decât muzică cu instrumente ‘reci’ care să nu producă zgomot.

Adauga un comentariu

*