PD s-a ales cu o moţiune respinsă şi cu una amânată, deputaţii se pregătesc pentru cele două moţiuni ale PSD

MoÅ£iunea simplă iniÅ£iată de PD „Astăzi criza din sănătate are nume propriu: Eugen Nicolăescu” a fost respinsă, luni, cu 150 de voturi împotrivă, 59 de voturi pentru ÅŸi 4 abÅ£ineri.

După respingerea moţiunii privind sănătatea, deputaţii au decis, cu 111 voturi pentru, 56 împotrivă şi 8 abţineri, scoaterea de pe ordinea de zi a moţiunii referitoare la agricultură, iniţiată tot de PD, alături de liberal-democraţi.

Propunerea a fost făcută de către deputatul PSD Eugen Nicolicea, care a reclamat faptul că solicitarea de revocare „urgentă” din funcÅ£ie a ministrului RemeÅŸ, „pentru ignoranţă ÅŸi incapacitate”, încalcă ConstituÅ£ia.

„Având în vedere că moÅ£iunea PSD este mult mai complexă ÅŸi cuprinde o parte din ceea ce aÅ£i spus dumneavoastră, dar nu cuprinde aceste încălcări de ConstituÅ£ie, propun să retrageÅ£i această moÅ£iune ÅŸi să o votaÅ£i pe a noastră mâine (marÅ£i- n.r.)”, a cerut Nicolicea.

Decizia a stârnit reacţia democraţilor, deputatul Cristian Rădulescu apreciind că, în acest fel, se creează un precedent periculos pentru democraţie.

„Este inadmisibil un vot pe o asemenea propunere. Este o simplă chichiţă procedurală. Dacă vom merge pe această soluÅ£ie, e clar că nu respectăm principiile democraÅ£iei”, a spus Rădulescu.

Rădulescu a acuzat că s-a creat o majoritate parlamentară ad-hoc, folosită împotriva democraÅ£iei: „O să ajungem să votăm aÅŸa ÅŸi legea gravitaÅ£iei. Suntem pe lângă democraÅ£ie ÅŸi ConstituÅ£ie”.

PreÅŸedintele Camerei DeputaÅ£ilor, Bogdan Olteanu, a afirmat că PD nu a ÅŸtiut să redacteze moÅ£iunea simplă „Ministrul Decebal Traian RemeÅŸ, groparul agriculturii româneÅŸti” potrivit prevederilor ConstituÅ£iei, ale Regulamentului Camerei DeputaÅ£ilor ÅŸi potrivit deciziei CurÅ£ii ConstituÅ£ionale

El a precizat că Biroul Permanent va lua în discuţie, miercuri, situaţia creată de scoaterea de pe ordinea de zi a moţiunii privind situaţia din Agricultură şi, dacă va considera oportună eliminarea din textul documentului a prevederii referitoare la revocarea ministrului Decebal Traian Remeş, iar democraţii vor accepta acest lucru, există posibilitatea dezbaterii şi votării moţiunii în şedinţa plenului de joi a Camerei Deputaţilor.

Până atunci, Camera va dezbate, marÅ£i, moÅ£iunea simplă „Patru milioane de lei – subvenÅ£ie pentru fiecare hectar de teren arabil”, iniÅ£iată de PSD, pe programul de miercuri al Senatului figurând o altă moÅ£iune, tot a social-democraÅ£ilor, ‘dedicată’ tot ministrului Sănătăţii, Eugen Nicolăescu.

Adauga un comentariu

*