Meci cu „talpi” mitocanesti in Consiliul Local

Fantezist vorbind, ultima sedinta a Consiliului Local Bacau, catalogata drept extraordinara, se poate incadra perfect in tiparele unui meci de fotbal. Partida a avut toate ingrediendele unui spectacol de zile mari, combatantii fiind o parte (o expresie extrem de utilizata de actualul staff al Primariei) a alesilor locali, secondati de “o parte” a mass media bacauana (in majoritate excursionisti in celebra plimbare de la Torino), de cealalta parte s-a situat majoritatea consilierilor locali si ziaristi bacauani fara legatura cu tutela administratiei locale. Din pacate, meciul nu a avut cum era si firesc un arbitru, partida defasurandu-se ca in curtea scolii, tocmai de aceea va propunem sa fiti dumneavoatra “cavalerii fluierului”.

stava.jpgPrimul punct pe ordinea de zi a fost si cel mai important. Lipsit de aportul financiar al unui minister sarac si plin de scandaluri, cel al Sanatatii Publice, primarul Stavarache a decis sa faca o miscare inconstient-hazardata si a propus consilierilor locali trecerea cheltuielilor de constructie a viitorului Spital Municipal din sarcina ASP in cea a Consiliului Local. Aceasta initiativa a starnit mania unei “parti” a consilierilor locali, iar George Bogatu a cerut primarului sa spuna clar cu cat vor fi indatorati bacauanii prin aceasta manevra financiara. “Observ ca actualul Guvern trateaza Bacaul ca pe o Cenusareasa. Sigur constructia uni nou spital este benefica, dar una s-a promis si alta se face acum. Cred ca se impune sa stim clar cat va impovara aceasta investitie bugetul local”, a “sutat” de pe partea stanga George Bogatu. Venit la intalnirea cu balonul, consilierul independent Laurian Lucas a prelungit pasa primita de la colegul sau: “Sigur ca aceasta promisiune pe care primarul Stavarache a facut-o in campania sa electorala are nevoie si de concretizare. Cum timpul se scurge, iar viitoarele alegeri bat la usa, este fireasca aceasta atitudine a primarului. Totusi nu prea inteleg de ce se mai impune sa ne pronuntam asupra acestui subiect, cand in sedintele trecute am aprobat aceasta investitie”. „Este o investitie vitala pentru Bacau, iar acum trebuie sa ne miscam cat se poate de repede pentru a nu fii nevoiti sa suportam noi cele 10 miliarde de lei vechi, cat a costat studiul de fezabilitate. Cat despre fonduri, va garantez ca vor fi mai veni si alti in afara celor de la buget. Avem deja 40 de miliarde, vor mai veni bani din taxa de viciu, deci fonduri vor fi. Nu putem sti cu exactitate de costul final al acestei investitii dar cu aproximatie el se va cifra in jurul sumei de 1.300 de miliarde de lei vechi”, a incercat Stavarache sa se salveze dintr-o situatie care ii tradeaza, inca o data superficialitatea si/sau incompetenta. Masina de vot a functionat aproape perfect, adica eu centrez iar voi dati cu capul, proiectul de hotarare a “marcat” fara probleme. Precizam doar ca alesii PSD nu au aprobat aceasta noua manevra financiara a lui Romeo Stavarache.

Incompetenta la capra podului

Punctul doi al ordinii de zi, ce a vizat modificarea si completarea unor contracte de finantare a trecut in mare viteza de votul consilierilor, care nu au avut de pus nicio bariera la aceasta incursiune a executivului local. Prelungirile acestei reprize au constituit un preambul la spectacolul din al doilea mitan. Consilierul Gabriel Lupu a cerut primarului sa prezinte un raport detaliat despre vizita de la Torino, iar coechipierul sau, Dragos Constantin Craciun a dorit explicatii despre ritmul de melc in care se deruleaza lucrarile la Podul de la {erbanesti. “Contra” lui Stavarache a venit prompt: “Am pregatit materialul cerut si il veti avea la mapa in proxima sedinta, cat despre lucarile de la pod sa pot spune ca ele sunt in grafic, numai ca au aparut ceva probleme, pe care proiectantii si constructorii le studiaza pentru a le gasi o solutie de rezolvare. Totul pleaca de la decizia de a nu inchide podul. In momentul decopertarii au aparut ceva probleme la structura de rezistenta a podului. Pentru a nu se opri circulatia au sistat temporat aceasta opratiune, urmand sa se puna de acord asupra unei noi solutii tehnice”.

Cum orice partida de fotbal are sarea si piperul ei, nici acest meci nu a facut rabat de la regula. Tonul a fost dat de consilierul Petru Munteanu, care a bagat un capac “voleului” trimis de primar. “Domule primar, la cum va comportati, avea dreptate un deputat de Bacau, care v-a recomandat sa ne lasati, pentru ca si asa nu faceti nimic”, a scaparat manios consilierul conservator.

Tomescu – mojicul de serviciu

Odata atmosfera incinsa s-a trecut la a doua repriza, care a fost dedicata in exclusivitate celor care au avut curajul sa conteste modul in care a fost pregatita incursiunea pe meleagurile puternicei formatii juventine din Torino. Pe rol de servant al rerposurilor uneori grosolane si permanent tupeiste s-a aflat purtatorul de cuvant al Primariei, Ionut Tomescu. “Am ramas extrem de mahnit, in dubla calitate: de cetatean si de functionar al Primariei. M-a mahnit mojicia unor oameni, care au aruncat cu noroi intr-o echipa de 50 de persoane. Ma refer la Marius Fundulea, de la Prima TV si Antena 1, care merita sa va spun ca a cerut sa mearga insotit de sotie”, a fost “lovitura” otravita trimisa de Tomescu. Replica celui incriminat nu a intarzaiat sa apara: “Intre noi doi, cineva minte si tu stii ca eu spun adevarul. Nu asta a a fost adevaratul motiv pentru care nu m-am alaturat acestei delegatii. Cei din conducerea redactiilor nu mi-au aprobat aceasta deplasare. In rest, am documentat un material si am cautat o pozitie oficiala, dar in Primarie nu am avut cu cine sa vorbesc timp de o saptamana. Am filmat cu camera ascunsa prin birouri si nimeni nu mi-a dat un raspuns clar. Atunci am prezentat opinia bacauanilor si a unui consilier local. Aste e tot ce-am facut si nu cred ca am gresit cu ceva”, a declarat Marius Fundulea. Despre selectia ziaristilor-insotitori dupa criterii de bunavointa fata de primar si Primarie, angajatul Tomescu nu a scos niciun cuvant. La fel si despre faptul ca sotia sa a figurat pe lista ziaristilor invitati, desi nu este angajata permanenta a vreunei publicatii. Poate aceste aspecte vor fi lamurite in informarea catre Consiliul Local. Desi e greu de crezut ca barbatia si onoarea se pot naste peste noapte.

Razboi deschis cu ziaristii

Pentru a-si sustine coechiperul, primarul Romeo Stavarache s-a lansat intru-un atac direct la adresa unei “parti” din presa bacauana. “Eu imi doresc sa avem o relatie corecta cu presa. Dar atata timp cat o anumita parte a presei nu face decat sa jigneasca consecvent primarul si pe anumiti consilieri, din punctul meu de vedere nu mai poate continua. Atata timp cat nu voi fi respectat, nu voi mai raspunde celor care nu ma respecta. Nu vreau sa incriminez pe nimeni, dar le spun celor care ma jignesc ca nici un moment nu voi mai da curs nici unei invitatii. Din acest moment, cine ma jigneste va primi aceeasi replica”, a concluzionat edilul bacauan. Cum aceasta intalnire s-a terminat nedecis, dispunta se anunta, pe viitor, extrem de interesanta. Cu siguranta ca golul decisiv va fi marcat, in prelungiri, de alegatorii bacauani, atunci care vor fi chemati la stadion (urne) pentru a desemna poarta in care trebuie sa inscrie.

Comentarii

  1. RROMEL CAND AI SA NE LASI SINGURI SA TI-L EI SI PA TOMECSU CA NU PLANGE NIMENI DUPA VOI.IN ALTA
    ORDINE DE IDEI ,AI CURAJUL RECUNOASTE-TI APORTUL
    SLAB,SPUNE ,,MEA CULPA”SI GATA NU TE MAI LAMENTA CA DEVII PENIBIL.SI TINE MINTE CA SOCOTEALA TOT AI
    SA DAI CU CEI IMPLICATI PENTRU BANII DE TENERIFE SI TORINO CA BANII PUBLICI TREBUIAU
    DUSI UNDE TREBUIE NU SA FACI TU BINE MINISTERULUI CULTURII SI CET-ULUI.

Adauga un comentariu

*