Bucurie si fiabilitate de la noua Skoda Fabia

Centrul Auto Skoda Bacau a prezentat in cadrul unei conferinte de presa desfasurata la sediul Auto Moto Invest de pe Calea Moldovei nr. 191 noul model Skoda Fabia. Mezinul familiei Skoda este caracterizat de toate valorile esentiale care au atras peste 1,5 milioane de cumparatori in cazul generatiei precedente.

Prima generatie de Skoda Fabia a fost prezentata publicului larg in anul 1999, in cadrul Salonului Auto de la Frankfurt. De atunci, Fabia a intrat in istoria Skoda ca un model care a introdus tehnologia moderna cu multi ani inaintea concurentei din segmentul autovehiculelor mici de familie. Si cum firmele care se respecta stiu ca sucesul in vanzari este garantat de o continua preocupare pentru nou, Skoda Fabia se incadreaza perfect in acest deziderat. Nu putem spune ca este o frumusete de masina, insa putem afirma ca Skoda tine pasul cu vremurile. Botul masinii este similar cu cel de la Roomster, iar spatele este o interpretare mai moderna a celui actual. Nu stim daca noua Fabia poate concura ca design cu noul Corsa sau cu noul Clio, dar indraznim sa spunem ca noul model Fabia este o evolutie interesanta in designul Skoda, care a inceput sa renunte la aspectul traditional pentru a aborda un aer mai tineresc. Radu Vaideanu, directorul de marketing al Centrului Auto Skoda Bacau, a precizat ca noua Fabia prezinta numeroase imbunatatiri la capitolul siguranta. “Ca noutate, pasagerii din fata si din spate pot dispune de o protectie suplimentara conferita de airbag-urile pentru cap. In spate, scaunul pentru copil poate fi fixat ferm, inclusiv in zona superioara, ceea ce limiteaza riscul miscarii partii de sus in cazul unei coliziuni frontale. In realizarea acestui model s-au utilizat tehnologii avansate, cum ar fi realitatea virtuala, care au fost utilizate in proiectarea autovehiculului si a echipamentelor sale. Ca alternativa la transmisia manuala cu cinci trepte, in cazul motorizarii pe benzina 1.6 16V/77 kW (105 CP), Skoda ofera posibilitatea dotarii cu transmisie automata cu sase trepte Tiptronic. Alte dotari demne de mentionat sunt sistemul Climatronic (gestionat electronic), functia de monitorizare a presiunii in pneuri, farurile adaptive si proiectoarele de ceata cu functie Cornering. La randului ei, Beatrice Damoc, directorul de vanzari al Centrului Skoda Bacau, a sustinut ca prin dimensiunile sale exterioare, noua Skoda Fabia hatchback se situeaza la limita superioara a clasei sale.” Spatiul destinat pasagerilor este sesizabil mai mare decat in cazul primei generatii, atat in fata, cat si in spate. Portbagajul ofera un volum util standard de 300 litri, iar prin rabatarea banchetei spate rezulta un volum de peste 1.100 de litri. Pe langa extraordinara sa fiabilitate, coordonatele de confort ale spatiului interior, comportamentul rutier excelent, nivelul ridicat de siguranta si impresionantul raport pret/performante, mai este oferita o gama larga de culori exterioare, in completarea unui design tineresc si a calitatii sporite a finisajelor din habitaclu”, a aratat Beatrice Damoc.

Echipari si motorizari

Noua Skoda Fabia a fost conceputa in patru niveluri de echipare: Classic, Ambiente, Sport si Elegance. Classic propune, printre altele: airbaguri frontale si laterale pentru sofer si pasager, ABS, centuri fata pretensionate, frane spate cu disc, servodirectie electrohidrauliaa, volan reglabil vertical si axial, oglinzi retrovizoare reglabile manual.
Ambiente adauga: monitorizarea presiunii in pneuri, ESP, computer de bord, scaun sofer reglabil vertical, bancheta spate fractionabila separat, geamuri atermice, geamuri electrice fata, inchidere centralizata, RCD cu MP3, mufa input audio. Pentru 700 de euro puteti adauga aerul conditionat, care nu e prezent la tipul standard.
Elegance aduce in plus: cotiera centrala fata, suport ochelari, jante aliaj 6jx14, ASR, proiectoare ceata, faruri cu halogen H7 si lentila de proiectie, reglaj vertical pentru ambele scaune fata, 4 difuzoare suplimentare, oglinzi electrice exterioare electrice si incalzite, telecomanda pliabila pentru inchiderea centralizata, aer conditionat semi-automat.
Pentru Noua fabia sunt disponibile nu mai putin de sapte motorizari, din care patru pe benzina si trei pe motorina.
Pe benzina sunt disponibile urmatoarele motorizari:
– 1.2 HTP/44 kW / 60 CP
– 1.2 12V HTP/51 kW / 70CP
– 1.4 16V/63 kW / 86 CP
– 1.6 16V/77 kW / 105CP (disponibil si cu transmisie automata)
Pe diesel clientii Skoda vor putea alege dintre urmatoarele motoare:
– 1.4 TDI PD/51 kW / 70CP
– 1.4 TDI PD/59 kW / 80CP
1.9 TDI PD/77 kW / 105CP

Cristi AIOANEI

Adauga un comentariu

*