Motiunea, pretext de cafting politic

Gabriel Vlase, PSD:”Aceasta motiune nu-i un act politic responsabil, asa cum trebuie sa fie o motiune serioasa”.
Silviu Dogaru – PNL:”Este un fâs! Faptul in sine ca au depus o motiune de cenzura nu este o noutate pentru România”.
Vasile Nistor-PD: „Este o optiune constitutionala a unui partid aflat in opozitie, care vrea sa arate populatiei adevarata fata a premierului Tariceanu”.

Scandalul suspendarii „citirii motiunii” de cenzura initiate de democrati a luat sfârsit prin rostirea textului acestei motiuni în fata unei sali de plen aproape goale de catre deputatul PD Cristian Radulescu. Pauza de consultari generata de votarea suspendarii citirii motiunii de cenzura, ceruta de senatorul PRM Gheorghe Funar, a luat sfârsit prin acceptarea de catre presedintele de sedinta a prezentarii documentului. ÃŽn schimb, parlamentarii grupurilor politice nu au stat în sala în timpul îndeplinirii pasului procedural de catre Cristian Radulescu, care s-a adresat unei sali populata doar de reprezentantii PD, PLD, si câtiva independenti. Motiunea de cenzura a PD îi reproseaza lui Calin Popescu Tariceanu implicarea partizana în demiterea presedintelui Traian Basescu, lipsa de performante a guvernului Tariceanu II si amestecul ministrului Justitiei în procesul de combatere a coruptiei.

Tariceanu catre Preda: “Mai boule!”

Prezentarea moţiunii de cenzură a PD în faţa plenului s-a transformat într-un adevărat circ. Unul dintre protagonişti a fost chiar premierul Tăriceanu, care s-a contrat cu vicepreşedintele PD Cezar Preda. Potrivit martorilor, la un moment dat, cei doi au fost la un pas de incaierare. Se pare că Tăriceanu i-ar fi spus lui Preda: „Măi boule, ce dormi acolo în bancă!”, replică la care democratul a reacţionat dur, incercând sa-i aplice o corectie fizica sefului liberal.

Cum vad bacauanii scandalul

Gabriel Vlase, deputat, presedinte executiv PSD Bacau: „Ce sa mai spun? Am vazut cu totii scenele jenante. Bine ca nu si-a chemat Tariceanu SPP-stii de pe hol, sa-l bata pe Cezar Preda, ca ne faceam de râsul lumii. Oricum, aceasta motiune nu-i un act politic, asa cum trebuie sa fie o motiune serioasa. Ce sa-i reprosezi unui guvern dupa doua luni de la instalare? Care-i rostul unui asemenea demers? Fara motiune, poate ca se miscau lucrurile. Asa, stam in sedinte, pentru ca asta-i stilul PD. Din pacate, nici dupa ce se va da votul in Parlament, pro sau contra motiunii, lucrurile nu se vor linisti. Sii asta pentru ca Traian Basescu nu se va linisti. Cu Tariceanu sau cu Geoana premier, presedintele va ataca permanent.”
Silviu Dogaru – liderul Partidului National Liberal Bacau

„Este un fâs! Faptul in sine ca au depus o motiune de cenzura nu este o noutate pentru România. Ei au ce au cu premierul, practic este un razboi personal Traian Basescu-Calin Popescu Tariceau. Este clar pentru toata lumea ca nu-l mai vor pe Tariceanu. Eu sper ca aceasta motiune sa nu treaca, atâta timp cât si PSD-ul au spus ca nu vor vota aceasta motiune de cenzura. Ei vor sa faca ce-au de facut nepunând in calcul ca au mai incercat aceasta strategie, odata chiar printr-o semnatura falsa. Nu se poate chiar asa, ei sustin un singur lucru”: < >Este inadmisibil! Reafirm ceea ce am spus in campania de la Referendum si anume ca sustinându-l pe Basescu nu facem altceva decât sa prelungim scandalul in România. Din pacate, acest lucru s-a adeverit si rezultatele se vad.

Agela Bogea Рliderul Partidului Rom̢nia Mare Bacau
„Este un drept democratic al oricarui partid politic din Parlament sa depuna o motiune cenzura in momentul in care considera faptul ca Guvernul trebuie sa cada. Dar este un gest imoral din partea Partidului Democrat, deoarece pâna acum doua luni au fost la guvernare, ori este greu sa analizezi pertinent performantele unui guvern intr-o perioada asa de scurta.

Vasile Nistor- liderul Partidului Democrat Bacau
„Este o optiune constitutionala a unui partid aflat in opozitie, care vrea sa arate populatiei adevarata fata a premierului Calin Popescu Tariceanu.Acum se va vedea daca parlamentarii au inteles ceva in urma Referendului de la 19 mai”.

Adauga un comentariu

*