A murit actorul Adrian Pintea

Actorul Adrian Pintea a fost internat vineri in stare grava la spitalul Fundeni din Capitala, transmite Realitatea TV. Medicii au constatat ca actorul are ciroza dar sufera si de hipertensiune pulmonara si renala. Din cauza unei insuficinte cardiace severe nu se poate face un eventual transplant.

Adrian Pintea s-a nascut in octombrie 1954 si a absolvit Institutul de Arta Teatrala si Cinematografica „I.L. Caragiale” in 1979, la clasa profoserului Petre Vasilescu. S-a facut remarcat in principal in teatru, atat ca actor dar mai ales ca scenarist. Pintea face parte din galeria marilor actori romani care fac istorie din orice rol.

A abordat, inca din anii de studiu, roluri importante in piese de Shakespeare, Strindberg sau Stanca. A sustinut roluri principale la Teatrul Bulandra in piese de Cehov si Anouilh, la Teatrul National din Bucuresti in lucrari de Dostoievski si Eliade apoi la Teatrul Nottara in operele lui Pirandello.

Nu a lipsit nici de pe scena Teatrului Romano American cu piesa T. Williams si Shepard, in regie proprie, la Teatrul National din Craiova cu Shakespeare, sau la Compania Teatrala „777” – Medoff. HotNews.ro

Adauga un comentariu

*