SCANDAL IN PARLAMENT. Tariceanu catre Preda: „mai boule!”

Tensiune maximă în Parlamentul României. Prezentarea moţiunii de cenzură a PD în faţa plenului s-a transformat într-un adevărat circ. Unul dintre protagonişti a fost chiar premierul Tăriceanu, care s-a contrat cu vicepreşedintele PD Cezar Preda. Au existat zvonuri că cei doi chiar s-ar fi îmbrâncit. Se pare că Tăriceanu i-ar fi spus lui Preda: „Măi boule, ce dormi acolo în bancă!”, replică la care democratul a reacţionat la fel de dur.

Cu o oră întârziere, liderul deputaÅ£ilor democraÅ£i, Cristian Rădulescu, a prezentat moÅ£iunea de cenzură ‘Guvernul Tăriceanu trebuie să plece!’. Parlamentarii PRM au cerut amânarea citirii ÅŸi dezbaterii documentului, susÅ£inând că există probleme cu semnăturile de susÅ£inere. Senatorul PRM Gheorghe Funar a invocat o problemă de procedură, legată de autenticitatea semnăturile de susÅ£inere a moÅ£iunii de cenzură iniÅ£iate de democraÅ£i.

El a solicitat amânarea citirii ÅŸi dezbaterii moÅ£iunii până când Parchetul General va verifica semnăturile a 21 de parlamentari, despre care susÅ£ine că sunt falsificate sau scanate. Această propunere a fost respinsă, cu 46 de voturi ‘pentru’, niciunul ‘împotrivă’ ÅŸi 15 abÅ£ineri, însă erau necesare pentru adoptare voturile a jumătate plus unu din numărul parlamentarilor prezenÅ£i în sală.

Liderul deputaÅ£ilor PD, Cristian Rădulescu, a precizat că parlamentarii democraÅ£i au refuzat să-ÅŸi exprime votul la această propunere în semn de protest împotriva procedurii aplicate de preÅŸedintele de ÅŸedinţă, Lucian BolcaÅŸ (PRM). El a susÅ£inut că regulamentul a fost încălcat în nenumărate rânduri. ÃŽnainte de citirea moÅ£iunii, senatorul PRM Gheorghe Funar a menÅ£ionat că ‘din cei 119 semnatari ai moÅ£iunii, 9 senatori ÅŸi 12 deputaÅ£i au semnăturile scanate sau falsificate’.

El a propus ca Parlamentul să se amâne citirea moÅ£iunii ÅŸi să se adreseze procurorului general care să cerceteze ‘faptele’ parlamentarilor PD ÅŸi PLD, pe care le-a calificat ca fiind de natură penală. ÃŽn replică, vicepreÅŸedintele democrat al Senatului a declarat că nu crede că senatorul Funar trebuie să ÅŸtie când au semnat moÅ£iunea cei 21 de parlamentari ÅŸi a criticat demersul reprezentantului PRM. ‘Impresia mea este că inteligenÅ£a domnului Funar este ori falsificată, ori scanată, iar aceste lucruri trebuie să fie mai bine puse, pentru că nu cred că trebuie permis ca în Parlament să facă cineva tot felul de ghiduÅŸii’, a spus Radu Berceanu.

Antena3.ro

Comentarii

  1. Horror politicanus a zis:

    De la „mai animalule” la „mai boule” nu e chiar mare diferenta, dar intre la PSD si PNL, da ! Insa se pare ca toti sunt o apa si-un pamant !

Adauga un comentariu

*