Profesor, doctor în filozofie, reclamat la poliţie pentru că a bătut o elevă

Potrivit elevei de clasa a X-a, profesorul a strâns-o de gât şi a izbit-o cu capul de o uşă metalică, transmite corespondentul AMOS News.

Faptele au avut loc luni, 4 iunie, pe holurile Grupului Şcolar Economic Administrativ Piatra Neamţ şi au implicat pe Dumitru Ursache, profesor de filozofie şi pe eleva Florentina Gherghelucă.

Totul a pornit în urma jocului mai multor elevi care s-au stropit cu apă. Profesorul, observând că pavimentul holului este ud a acuzat-o pe Gherghelucă de acest fapt, eleva având ghinionul să iasă tocmai atunci din grupul social, având în mână un pet cu apă.

Gherghelucă Florentina: „M-a luat de mâna şi m-a strâns foarte tare şi, insinuând că vreau să fug, m-a apucat de gât şi a început să strângă din ce în ce mai tare. Ţinându-mă aşa, mi-a zis să mergem către clasa a XII-a F, s-a uitat în jur şi a văzut că nu e nimeni şi m-a izbit cu capul de uşa metalică. Mi-au sărit ochelarii de la ochi şi m-am zgâriat la arcadă, încercam să mă apăr, plângeam şi îl rugam să îmi dea drumul.”

Părinţii minorei au prezentat-o pe aceasta la Serviciul de Medicină Legală Neamţ, unde fetei i-a fost eliberat un certificat medico-legal în care s-a consemnat faptul că prezintă o echimoză şi o contuzie deasupra sprâncenei drepte, diagnostic care recomandă două zile de îngrijiri medicale. Părinţii au depus plângere împotriva profesorului la Poliţia Neamţ pentru agresiune.
Profesorul doctor Dumitru Ursache declară că nici nu a atins-o pe elevă; „Nu am strâns-o nici de mâna, nici de gât, singurul lucru pe care l-am făcut a fost acela ca i-am trântit uşa în nas. Probabil ca în felul acesta s-a zgâriat uşor la arcadă, mai ales că poartă ochelari.“

Consiliul profesoral al Grupului Şcolar a desemnat o comisie de cercetare a cazului, comisie care are 30 de zile la dispoziţie pentru a lămurii faptele şi a recomanda eventuale sancţiuni.

Adauga un comentariu

*