Maternitatea dupa 40 de ani este o moda periculoasa

Creste ingrijorator numarul femeilor peste 40 de ani care fac cozi la clinicile de fertilizare in vitro, dorind sa devina mame inainte ca ceasul lor biologic sa inceteze sa functioneze, scrie cotidianul The Independent, in editia online de miercuri.

Cifrele arata ca cea mai mare crestere in randul celor care vor fertilizare in vitro se inregistreaza. in ultimii ani, la grupul de varsta de peste 40 de ani. Daca in 1991 erau o mie de paciente de peste 40 de ani alegeau aceasta metoda, in 2006 erau 6 000 de solicitari.

Datele au fost date publicitatii ieri, la Londra, de catre Autoritatea fertilizarii umane, cu ocazia conferintei anuale. Angela McNab, directorul executiv al organizatiei atrage atentia ca acest fenomen este ingrijorator.

Tarile scandinave sunt primele unde este la moda ca femeile sa amane momentul in care vor deveni mame pana dupa 40 de ani.

„Este o chestiune care ne ingrijoreaza. Trebuie sa le reamintim femeilor cum functioneaza ceasul biologic si sa le atragem atentia asupra dificultatii sa ramana insarcinate dupa 40 de ani”, a declarat Angela McNab.

Expertii spun ca trendul acesta este o consecinta a presiunii sociale la care sunt supuse femeile. Ele amana sa devina mame pana cand isi fac o cariera.

Dar, acestia avertizeaza ca tot mai multe dintre cele care incearca sa aiba copii dupa ce au implinit 40 de ani, prin metoda fertilizarii in vitro, raman dezamagite pentru ca rata reusitelor a scazut fata de anii anteriori. HotNews.ro

Adauga un comentariu

*