Galaţi: Copil de opt ani, suspect de botulism

Un copil de opt ani din comuna gălăţeană TuluceÅŸti a fost transferat de la Spitalul din GalaÅ£i către institutul „Matei BalÅŸ”, din BucureÅŸti, după ce medicii au sesizat că există suspiciunea că acesta suferă de botulism, transmite corespondentul AMOS News.

Micuţului Claudiu Nicolau i s-a făcut rău după ce a mâncat o conservă de peşte, aşa că părinţii l-au internat în Spitalul de Pediatrie de la Galaţi. La două zile de la internare, băiatul a fost consultat de către specialiştii Spitalului de Boli Infecţioase care au concluzionat că este vorba despre suspiciune de botulism.

„Copilul a fost internat sâmbătă la Spitalul de Pediatrie din GalaÅ£i. Din cauza faptului că starea sa se agrava a fost consultat luni de specialiÅŸtii de la Spitalul de Boli InfecÅ£ioase din GalaÅ£i care au spus că există suspiciunea că ar fi bolnav de botulism. AÅŸadar s-a decis transferul bolnavului la BucureÅŸti, pentru analize amănunÅ£ite”, a declarat Sorin Ungurianu, directorul Autorităţii de Sănătate Publică GalaÅ£i (ASP).

Potrivit doctorului Ungurianu, este posibil ca băiatul să se fi îmbolnăvit după ce a mâncat o conservă de peşte pe care părinţii o primiseră de la o cantină socială, aşa că o echipă de control a ASP face în acest moment verificări la cantina respectivă.

Adauga un comentariu

*