Doua gemene din Cluj s-au sinucis

Doua gemene clujence, absolvente de Filologie, au fost gasite moarte luni dimineata, trupurile lor atarnand de un copac intr-un parc din oras. Kinga si Andreea Bodis, de 25 de ani, nu au lasat niciun bilet de adio in care sa-si explice gestul disperat, iar parintii sustin ca nu au observat nimic alarmant in comportamentul lor din ultima vreme.

„N-am vazut in viata mea de politist un asemenea caz!”

Fetele au fost depistate de o femeie care isi plimba cainele in parc. Trupurile neinsufletite atarnau de un copac, fata in fata, imbratisate, si aveau sub ele doua scaune noi, pe care cele doua tinere le-au folosit ca sa-si ia viata. Cazul i-a socat pe anchetatori si vecini deopotriva. Seful Politiei Cluj-Napoca, Ioan Herdea Rus, a ajuns in parc la putin timp dupa ce au fost gasite cadavrele gemenelor. „N-am vazut in viata mea de politist – si am aproape 30 de ani de munca – un asemenea caz! Doua surori, si gemene, care sa-si ia viata impreuna! Pentru ca, din cercetari, a reiesit ca este vorba o sinucidere. O confirma medicii legisti si, in plus, nu sunt urme de violenta pe trupurile lor. Deocamdata, nu stim ce motiv au avut sa se sinucida”, a declarat comisarul-sef Ioan Herdea Rus. Asupra tinerelor nu a fost gasit vreun bilet de adio prin care acestea sa-si motiveze gestul extrem. Aveau doar un pix, bani si telefoanele mobile. „N-am intalnit si n-am auzit in viata mea ca doua surori gemene sa-si ia viata deodata! Stateau fata-n fata, imbratisate! Socant si, daca
n-as fi fost acolo, as fi spus „ireal”!”, a spus Mircea Rusu, seful Biroului Investigatii Criminale din Politia Cluj-Napoca.
De altfel, Raluca Seucan, purtatoarea de cuvant a IJP Cluj, ne-a declarat ca surorile
si-ar fi pregatit cu minutiozitate moartea. Anchetatorii au gasit acasa o chitanta de la magazinul „Praktiker”, din care rezulta ca si-au cumparat sfoara folosita pentru a se spanzura, iar taburetele au fost achizitionate de la Metro. Tot la locuinta tinerelor au fost gasite mai multe biletele in maghiara si germana, continand citate din Schiller si Kant. Politia tradusese ieri unul dintre ele, pe care scria: „Mai mult decat viata, imi place libertatea”. Examenul medico-legal confirma si el varianta sinuciderii, concluzia fiind ca moartea a survenit prin asfixie mecanica. Ancheta continua.

Un articol de
Radu Serban

Sursa:www.1001romania.ro

Adauga un comentariu

*