Romania si Olanda conduc grupa, despartite de golaveraj

„Importanta era victoria. Golaverajul n-are importanta, conteaza punctele. Bulgarii sunt agasanti, nu ne lasa in pace. In continuare lupta este deschisa, cu un avantaj al nostru in fata Bulgariei. Banel a demonstrat ca in deplasare echipa nationala are nevoie de el si am avut dreptate. Jocul de miercuri va fi greu, trebuie sa trecem peste euforia acestui rezultat. Avem nevoie de cele trei puncte ca de aer.” Victor Piturca

„Sunt frant, toata echipa a muncit pentru victorie si ne bucuram foarte mult. Se castiga cu truda o calificare pentru ca toata lumea lupta, nimeni nu se da la o parte. A fost mai greu decat cu Olanda pentru ca slovenii sunt jucatori mai masivi decat noi. Pe noi nu ne intereseaza ce fac celelalte echipe, ne intereseaza doar de noi si trebuie sa facem rezultate pozitive pana la sfarsit. Daca o tinem tot asa, vom impune un respect in Europa.” Gabi Tamas – dupa primul sau gol la nationala

Golul lui Tamas

„Ma bucur ca nu l-am dezamagit pe selectionerul Victor Piturca. La gol am urmarit faza si i-am vazut intentia fundasului de a juca cu portarul. A fost un meci cu mai multa ambitie si mai multa rautate fata de cel cu Olanda.”
Banel Nicolita – si el la primul gol sub tricolor

Golul lui Nicolita

„Ne bucuram de cele trei puncte castigate, ne bucuram ca am obtinut ceea ce ne-am propus si speram sa obtinem si miercuri cele trei puncte pentru a avea o vacanta linistita. Nu ne-am relaxat pe final, am luat un gol dintr-o faza fixa… Bine ca nu am luat doua goluri!”
Cristian Chivu – capitanul nationalei

Golul Sloveniei

„Am obtinut ceea ce ne-am dorit, victoria. E bine pe primul loc dar o sa joace si Olanda si va fi greu. Am fost motivati in plus cand ne-am gandit la meciul din 2001 si am vrut sa ne luam revansa. Cu fiecare meci castigat ne apropiem de calificare. Miercuri o sa fie si mai greu, e final de sezon, au vazut si ei cum jucam si va fi mai greu.”
Adrian Mutu

„Important este ca am obtinut cele trei puncte. Cu totii am facut un meci bun si la sfarsitul celor 90 de minute am iesit cu capul sus. Mai e mult pana la finalul preliminariilor, important este sa ne calificam, nu locul intai in grupa. Cu siguranta la Timisoara stadionul o sa fie arhiplin si o sa mai fie cateva mii de suporteri pe afara.”
Bogdan Lobont

„Din pacate, n-am reusit sa marchez dintr-o situatie foarte clara, am incercat o executie dintr-o pozitie dificila si n-am reusit, dar victoria noastra este clara si asta e cel mai important. Meciul retur nu va fi usor dar speram sa continuam asa si sa jucam peste tot in tara cu stadioanele pline. Am trecut pe primul loc, dar important este sa ajungem la EURO.”
Paul Codrea

„Echipa Romaniei este in momentul de fata mult mai valoroasa decat echipa Sloveniei. Daca batem miercuri si apoi in Bielorusia, se va vedea foarte aproape EURO. Sper ca la meciul direct cu Bulgaria sa fim deja calificati.”
Cosmin Contra

„Joc modest, rezultat exceptional. Toate jocurile sunt grele pentru calificare, situatia s-a complicat dupa victoria Bulgariei in Belarus. Sansele de calificare sunt 60-65 la suta. Daca am castiga in Belarus am avea 80 la suta sanse de calificare. Nu e cazul sa ne facem probleme la Timisoara, dar fiecare joc e dificil. Noi trebuie sa jucam serios, sa castigam toate jocurile ramase.”
Dumitru Dragomir – presedinte LPF

„Si la meciul de la Timisoara trebuie sa pastram aceeasi atitudine. Baietii sunt mai motivati, mai maturi. Conteaza mai putin cine inscrie, important e sa inscriem. Am rupt echilibrul imediat dupa pauza si apoi totul a mers mai normal.”
Gheorghe Hagi

„Campania este stransa, vor fi meciuri foarte tari pana in ultimele zile ale preliminariilor. Jucatorii trebuie sa inteleaga ca momentele mai putin bune nu trebuie sa mai apara la Timisoara. Una peste alta, sunt trei puncte foarte importante.”
Ionut Lupescu – director general FRF

HotNews.ro

Adauga un comentariu

*