Primaria Onesti este supraelastica

Numarul sefilor de la Primaria Onesti va creste inca odata, iar bugetul local al muncipiului va suporta noi cheltuieli de salarizare, ca urmare a unui proiect initiat de primarul Emil Lemnaru, privind infiintarea unei noi structuri in cadrul municipalitatii. De aceasta data nu mai e vorba de un compartiment mic, asa cum s-a intamplat la precedentele reorganizari, ci de o intreaga directie.

Noua structura se numeste “Directia de asistenta sociala” si va avea in componenta un serviciu, doua birouri si un compartiment, iar conducerea va fi asigurata de un director, un sef de serviciu si doi sefi de birou. Noua directie va functiona in subordinea Consiliului Local Onesti, cu statut de serviciu public, urmand sa fie atestata ca furnizor de servicii sociale. Directia se va infiinta prin reorganizarea vechiului Serviciu de asistenta sociala, autoritate tutelara, protectie sociala si a copilului, care a functionat pana acum in cadrul Primariei Onesti si de la care vor fi transferati si redistribuiti salariatii, la care se vor adauga inca 13 angajati noi. Printre obiectivele noii structuri figureaza combaterea saraciei si protectia copilului, familiei, persoanelor singure, persoanelor varstnice, persoanelor cu handicap si oricaror persoane aflate in nevoie.

ONG-urile intervin

Data fiind importanta asistentei si protectiei sociale, clubul din Onesti al Asociatiei “Pro Democratia”, condus de profesorul Liviu Neagoe, a solicitat executivului local sa organizeze o dezbatere publica pe marginea acestui subiect, mai inainte ca proiectul initiat de primarul Emil Lemnaru sa intre in discutia Consiliului Local. Dezbaterea a avut loc la fostul sediu al Primariei Onesti, iar la discutii au participat reprezentantii executivului local si cei ai societatii civile, in special din partea unor ONG-uri cum ar fi “Onestin”, “Acasa la biserica”, “Impreuna pe calea vietii”, Clubul “Sandru” si altele.

Din prezentarea facuta de reprezentantii municipalitatii a reiesit ca “Directia de asistenta sociala” se va ocupa exact de aceleasi probleme de care se ocupa si fosta structura, “Serviciul de asistenta sociala”, de la alocatii si ajutoare sociale, pana la angajarea si plata asistentilor personali, pentru ingrijirea persoanelor cu handicap grav. Singura diferenta o reprezinta faptul ca, prin noua structura, se vor putea atrage mai bine fondurile externe sau guvernamentale, dar municipalitatea va cheltui si bani mai multi cu salariile noilor angajati.

Promisiuni si certitudini

In privinta atragerii fondurilor catre comunitatea locala, ONG-urile au solicitat colaborare si comunicare din partea Primariei Onesti, inclusiv prin intermediul unor proiecte derulate in parteneriat. Reprezentantii Primariei au precizat ca vor sustine proiectele propuse de ONG-uri, dar numai cu conditia ca astfel de initiative sa aiba drept efect atragerea de fonduri catre comunitatea locala. Trimisii ONG-urilor s-au aratat optimisti si increzatori in promisiunile executivului local, insa, deocamdata, singura certitudine ramane faptul ca din bugetul municipiului se vor cheltui, in plus, peste 100 de milioane de lei vechi, cu salariile noilor angajati. Gheorghe LEU

Comentarii

  1. Este buna infiintarea acestui nou serviciu,dar in continuare vom vedea copii cersind de care nimeni sa nu se va ocupa.Singurul lucru ce se va realiza cu siguranta va fi plata salariilor pentru noii salariati si in special pentru sefi,care nu-i asa trebuie sa aiba salarii mari.

  2. talianu' a zis:

    tara arde ( Onestiul moare) da’ primaria e tot mai mare

Adauga un comentariu

*