Etapa judeteana a concursurilor tehnico-aplicative

Intre 29 si 30 mai 2007, Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta „Mr. Constantin Ene” al judetului Bacau si Inspectoratul Scolar Judetean Bacau au organizat in municipiul Moinesti, la Colegiul Tehnic „Gr. Cobalcescu”, si municipiul Bacau, la Colegiul „Henri Coanda”, etapa judeteana a concursurilor tehnico-aplicative pentru elevi, „Prietenii Pompierilor”.

Concursurile au avut un caracter educativ, tehnico-aplicativ si sportiv in domeniul apararii impotriva incendiilor si au fost organizate in scopul dezvoltarii capacitatilor de intelegere si de apreciere a pericolelor generate de situatiile de urgenta pentru viata si mediu, precum si al promovarii atitudinilor si comportamentelor corespunzatoare in randul elevilor; formarii si dezvoltarii la elevi a unor trasaturi moral – volitive, cum sunt initiativa, spiritul de echipa, curajul, darzenia, hotararea, perseverenta, cinstea, corectitudinea si disciplina; atragerii unui numar mare de elevi la desfasurarea activitatilor cercurilor tehnico – aplicative de elevi „Prietenii Pompierilor”.

Concursul s-a desfasurat la doua probe, una teoretica, pe baza de chestionar (test prin care s-a urmarit verificarea cunostintelor acumulate prin parcurgerea temelor cuprinse in tematica de pregatire a elevilor in cadrul cercurilor „Prietenii Pompierilor”, si una practica constand in pista de indemanare peste obstacole si o stafeta de 400m cu obstacole.

In zona Moinesti, locul I a fost ocupat de Scoala nr. 1 Tg. Ocna, coordonator cerc prof. Ioan Corneliu Zaharia, urmata de Scoala nr. 1 Onesti si Scoala „Stefan Luchian” Moinesti. In zona Bacau, locul I a fost ocupat de Scoala nr. 10 Bacau, coordonator cerc prof. Irina Matanie, urmata de Scoala „Al. Ioan Cuza” Bacau, coordonator cerc prof. Costel Paduraru, si Scoala nr. 15, coordonator cerc prof. Catalin Tunaru. „Concurentii au fost rasplatiti cu premii in bani in valoare totala de 6.000 lei, pentru locul I revenind suma de 1.500 lei, locul al doilea 1.000 lei, iar locului al treilea, 500 lei. Fiecare echipaj a fost format din zece elevi”, a tinut sa precizeze lt. col. Volodia Tisescu, sef Serviciu Prevenirea Incendiilor din cadrul Inspectortatului pentru Situatii de Urgenta „Mr. Constantin Ene” Bacau.
Adrian GHIOANE

Adauga un comentariu

*