Arpechim a fost închisă temporar

Petrom anunţă aprobarea planului de închidere temporară a rafinăriei Arpechim. Planul, aprobat de o comisie formată din reprezentanţi ai Inspectoratului de Urgenţă Argeş, Agenţiei Regionale pentru Protecţia Mediului Piteşti şi ai Agenţiei pentru Protecţia Mediului Argeş, va ţine seama de standardele de siguranţă şi securitate aplicabile pentru această activitate.

Închidere temporară a Arpechim în condiţii de maximă siguranţă Petrom, cel mai mare producător de ţiţei şi gaze din Europa de Sud-Est, anunţă aprobarea planului de închidere temporară a rafinăriei Arpechim.

Planul, aprobat de o comisie formată din reprezentanţi ai Inspectoratului de Urgenţă Argeş, Agenţiei Regionale pentru Protecţia Mediului Piteşti şi ai Agenţiei pentru Protecţia Mediului Argeş, va ţine seama de standardele de siguranţă şi securitate aplicabile pentru această activitate.

Închiderea temporară a rafinăriei, îndeaproape monitorizată de reprezentanţii autorităţilor de mediu, este un proces complex care se derulează conform principiilor Directivei SEVESO II. Directiva SEVESO II se aplică obiectivelor în care sunt prezente substanţe periculoase în cantităţi suficiente pentru a exista pericolul producerii de accidente majore.

Prin aplicarea acesteia se limitează posibilitatea producerii de accidente, precum şi consecinţele asupra populaţiei şi mediului. Aceeaşi directivă impune titularilor de activitate luarea de măsuri preventive pe baza unor proceduri privind planificarea, inspecţia şi raportarea.

Planul elaborat în conformitate cu Directiva SEVESO II include o serie de acţiuni, care, în primă fază, se referă la elaborarea de către o firmă de specialitate a unui studiu pentru conservarea instalaţiilor în rafinăria Arpechim şi în Petrochimie, în condiţii de siguranţă. După primirea studiului vor fi implementate modificările necesare pentru conservarea instalaţiilor şi se va începe închiderea treptată a rafinăriei.

În urma întâlnirilor cu reprezentanţii autorităţilor de mediu au fost clarificate toate recomandările pentru conformarea în cel mai scurt timp. Petrom a demarat un program accelerat de realizare a modificărilor necesare şi estimează că la sfârşitul lunii iulie vor fi finalizate lucrările minime necesare pentru încetarea efectelor deciziei de suspendare a Autorizaţiei Integrate de Mediu a Arpechim.

” ÃŽn următoarele luni nu vor exista întreruperi în alimentarea cu produse petroliere ÅŸi materie primă pentru petrochimie”, a declarat Dan Pazara, Director de Comunicare al Petrom. Amos News

Adauga un comentariu

*