Stavarache i-a „facut” din nou

Ultima sedinta ordinara a Consiliului Local Bacau nu a iesit cu nimic din tiparele obisnuite. Masina de vot a primarului a functionat perfect si de aceasta data, majoritatea proiectelor de hotarari au trecut fara nicio o problema, intrunind peste 80 la suta din voturilor alesilor locali.

Si pentru a va face o imagine exacta a modului in care au decurs ostilitatile, merita reprodusa mimica primarului, care inainte de inceperea sedintei avea trasaturile unui om ingrijorat si cu probleme, iar la final radia de fericire deoarece lucrurile au intrat pe fagasul dorit.

Cu siguranta ca toate cutele de pe fruntea primarului au avut de-a face cu cel mai fierbinte punct de pe ordinea de zi, si anume proiectul ce a purtat numarul sapte, ce a vizat aprobarea reorganizarii Adunarii Generale a Actionarilor (AGA) la SC CET SA Bacau, a Regulamentului de Organizare si Functionare al AGA si modificarea corespunzatoare a HCL 227/ 2004.

In ciuda faptului ca au existat destule voci care contestau suplimentarea numarului de membri a Adunarii Generale a Actionarilor, acest proiect a trecut prin vot secret, inregistrandu-se totusi sapte opozanti. Astfel, Petru Placinta, Ilie Birzu, Danut Vieriu, Roxana Mironescu si Constantin Marcu au devenit cu acte in regula, membri ai acestui organ decizional, care va manui zeci de miliarde de lei vechi.

Prin aceasta abila manevra, unul dintre cei mai neinduplecati contestatari ai actualului primar, conservatorul Petrica Munteanu, fost membru al vechiului AGA, a fost scos pe usa din dos, desi lipsea motivat, fiind in concediu.

Pata ce culoare a acestei sedinte ordinare a fost data, ca de obicei, de „cetateanul” Vasile Botomei, care a dorit sa-si sustina pledoaria in legatura cu scutirea unor categorii de persoane de la plata taxei de salubritate. Vizibil iritat de prezenta in sala a lui Botomei, presedintele de sedinta Marius Danciu a asteptat primul pas al acestuia pentru a supune la vot evacuarea intrusului. Si cum jocul greseala asteapta, in momentul in care Botomei a dorit sa imparta celor prezenti „fluturasi” ce continea un protest fata de existenta taxei de salubritate in Bacau, Danciu a obtinut acordul consilierilor de a-l evacua.

Rosu de manie, Botomei a parasit sala, flancat de patru politisti locali, nu inainte de a trimite obisnuitele sageti pline de venin adresate „oligarhiei primarului Stavarache”. Ce-ar mai spus de pe urma acestei „linistite” sedinte de Consiliul local, nu mare lucru, poate doar unele reclamatii adresate de consilieri actualei administratii, prin care isi exprimau nemultumirile legate de firmele de cablu si Internet, care gauresc peretii blocurilor fara acordul locatarilor; cenusa pe care bacauanii sunt nevoiti sa o inghita zilnic, fara ca sefii CET sa ia vreo sanctiune sau zgomotul asurzitor al avioanelor de la Baza Aeriana 95, care sparge timpanele tuturor, mai putin al celor platiti sa-l inregistreze si sa dispuna masuri ce se impun.

A mai retinut atentia initiativa ca terenurile aflate in acest moment in faza de concesiune sa poata fi cumparate de cei care le detin, propunere care a fost amanata pentru o alta sedinta. Cristi AIOANEI

Comentarii

  1. tornado a zis:

    DACA TE DUCI IN URMA LA ARTICOLE SIMILARE ACESTUIA VEZI CA AM PREVAZUT CHESTIA ASTA DE LA CET.
    ERA SI NORMAL SA SE INTAMPLE ASA.PAI PE BAIETI
    NU-I INTERESA CA IL ,,OMOARA”INCET INCET PE DRAGUSAN.PE EI MANGOTII II INTERESAU.MA SI MIR DE CE NAIBA O MAI STA ACOLO ACEST SPECIALIST
    IN TERMICA??

Adauga un comentariu

*