Targul ONG-urilor din Bacau

Cinci dintre cele mai importante organizatii non guvernamentale din Bacau, respectiv Fundatia de Sprijin Comunitar, Asociatia Betania, Centrul Daniel, Asociatia Lumina si Habitat pentru Umanitate Comanesti, au luat initiativa organizarii unui targ al ONG-urilor din judetul Bacau.

Se urmareste in acest fel popularizarea activitatii acestor organizatii in vederea imbunatatirii imaginii publice a acestui sector. Un astfel de targ ar face diferenta intre organizatiile active si cele existente doar pe hartie si ar fi o buna oportunitate de comunicare cu publicul larg in vederea atragerii de sustinatori prin intermediul prevederii 2%, de sponsori, de voluntari.

Targul va avea loc in jurul datei de 28 iunie si se va concentra pe doua activitati principale: targul deschis publicului larg in cadrul caruia organizatiile prezente isi vor putea expune materiale informative, obiecte create de beneficiari si vor putea comunica direct cu vizitatorii si sesiuni de dezbatere pe teme de interes pentru sectorul ONG in general care vor fi sustinute de invitati de prestigiu din tara si din judet.

Cele cinci organizatii isi propun astfel sa ofere o oportunitate pentru ONG-urile din judet de a se face mai bine cunoscute publicului larg si autoritatilor. “Prin acest targ continuam seria de evenimente deschisa anul trecut cu Gala Beneficiarului, evenimente prin care dorim sa promovam sectorul ONG in general. Dorim ca astfel de evenimente sa devina o traditie si pentru Bacau asa cum exista astfel de targuri in multe judete din tara, iar pentru aceasta am apelat la sprijinul a inca patru mari organizatii din judet. Pentru toate organizatiile participante acest targ reprezinta o ocazie de a-si dovedi transparenta si eficienta in cheltuirea banilor lucru care se va dovedi decisiv pe viitor pentru atragerea sprijinului populatiei prin intermediul prevederii 2% spre exemplu”, declara Gabriela Achihai presedinte FSC, unul dintre organizatorii evenimentului.

Adauga un comentariu

*