Un primar şi-a păcălit consătenii, timp de trei ani

Primarul comunei arădene Şimand, Constantin Moroşteş, a dezvăluit misterul care plana, de mai bine de trei ani de zile, asupra cimitirului din localitate, în legătură cu existenţa unei creaturi monstruoase, informează corespondentul AMOS News.

Reamintim că în anul 2004 un localnic a declarat că a văzut în cimitir un animal ciudat, un fel de reptilă mare, cu creastă şi cu pene, declaraţiile acestuia alarmând populaţia şi Poliţia. Poliţiştii au organizat chiar o pândă la cimitir, mai multe zile la rând, pentru a da de urma misteriosului animal. În zadar însă, căci „fiara“ nu s-a mai arătat.

Ce s-a întâmplat atunci, cu adevărat, povesteşte primarul comunei, Constantin Moroşteş. „Pentru că tot am avut probleme cu rromii, care furau flori şi coroane, dar şi alte lucruri din cimitir, i-am spus omului care face monumente funerare să spună prin localitate că a văzut un animal ciudat acolo. Asta ca să-i sperii pe rromi, să nu mai fure. Povestea a ajuns rapid la urechile tuturor şi ne-am trezit că totul a apărut la ştiri, la televiziune, în ziare.

Chiar şi din Australia am fost sunat în legătură cu arătarea din cimitir. Văzând ce amploare a luat totul, nu am mai putut spune atunci că a fost vorba de o păcăleală, mai ales că, aşa cum am scontat, nu s-a mai apropiat nimeni de cimitir să mai fure“.

Odată elucidat misterul, primarul a dispus supravegherea electronică a cimitirului, pentru a preveni furturile şi vandalizarea mormintelor.

Adauga un comentariu

*