Stavarache – doua capete

Votul privind demiterea presedintelui a trezit din amorteala clasa politica bacauana. Liderii locali si-au mobilizat organizatiile, majoritatea adormite dupa alegerile din 2004. La sediile de partid, agitatie mare in ultima saptamana a campaniei pentru Referendum.

Caravana auto PLD-PD pro Basescu

Vreo doua zile, Bacaul a fost batut pe mai toate strazile de o caravana auto cu portretele lui Basescu si steaguri portocalii. Majoritatea autoturismelor purtau numerele scolii de soferi MUV, semn ca acolo marinaru’ e mentor. “Recunosc ca am avut o mobilizare foarte buna, motivati fiind nu numai de tema referendumului ci si de dorinta de a ne face cunoscuti. Ne-a prins bine o astfel de campanie”, a mentionat Ioan Chiriac, liderul PLD. Mai putin activi “la vedere” au fost cei de la PD, probabil si pe fondul sondajelor de dinaintea votului. Cert este ca in unele comune cu primari PD, Basescu a adunat mai multe voturi DA decit NU.

PSD, mobilizare la maximum

PSD, initiatorul suspendarii presedintelui, a scos din amorteala intreaga structura judeteana. Timp de aproape doua saptamini, prin sediul social-democratilor s-au perindat majoritatea liderilor organizatiilor locale. “Apreciez in mod deosebit modul in care membrii PSD Bacau au aratat ca stiu sa duca o campanie electorala. De altfel, cu exceptia municipiului Bacau, unde primarul liberal Stavarache a mimat campania, in judet s-a vazut ca rezultatele votului au fost mult mai strinse. Am avut comune unde rezultatul votului a fost in favoarea demiterii sau extrem de strins, cu diferente de doua -trei voturi”, a explicat Gabriel Vlase, presedintele executive PSD.

PNL, duplicitate marca Stavarache

In timp ce la Bucuresti liderii liberali isi sustineau cu tarie pozitia in privinta demiterii presedintelui, in Bacau liberalul Stavarache a adoptat pozitia strutului. Fara a se pozitiona in vreun fel, Romica i-a bagat in ceata inclusiv pe primarii pe care PNL-ul inca ii mai are in judet. “La televizor, domnul Tariceanu ne cerea mobilizare in timp ce de la Bacau ni se transmitea ca ar fi bine sa nu ne implicam prea mult. N-am mai inteles nimic”, a spus unul dintre primarii liberali de pe Valea Muntelui. Pozitie duplicitara confirmata si de liderii politici de la alte partide. “Duplicitatea si jocul la doua capete al primarului Stavarache s-a transmis si la membrii PNL din judet”, a apreciat presedintele PLD, Ioan Chiriac. “ PSD Bacau multumeste pentru implicarea activa in campania electorala pentru Referendum inclusiv presedintelui PNL Bacau, domnul Romeo Stavarache”, s-a precizat intr-un comunicat de presa al organizatiei judetene PSD Bacau.

Ioan Chiriac, presedinte PLD, despre:

PNL: “ Au avut o campanie duplicitara, am fost in teritoriu sI am vazut cum au actionat primarii liberali. Duplicitatea lui Stavarache s-a vazut si in judet”.

PD: “ Ma asteptam la mai mult din partea PD, datorita bunei organizari pe care o au in judet. M-a mirat ca in comunele cu primarii lor au scos rezultate slabe”

PSD:” Organizatia bacauana a PSD si-a facut treaba in judet cu rezultate mult peste media tarii. N-a iesit insa cum au vrut si pentru ca au fost tradati de unii parteneri, a se vedea ce a facut PNL-ul”.

PD: „Nu mai merge asa cum crede domnul Stavarache”

Liderul PD Bacau, Vasile Nistor, a caracterizat campania partidului sau drept una „normala, deoarece nu e prima pe care o organizam.” El s-a aratat nemultumit de rezultatele din unele comune si a anuntat ca „se vor lua masuri.” Despre aliatii din PLD Bacau, Nistor crede ca si-au facut „campania proprie, cu obiective proprii, legatura dintre noi fiind doar telefonica.” Adversarii cei mai puternici, PSD, sunt vazuti de liderul democrat ca autorii unei „campanii agresive, asa cum le-a indicat presedintele Mircea Geoana, insa rezultatele nu au fost pe masura asteptarilor lor.” Cea mai dura pozitie o are Vasile Nistor in legatura cu liberalii bacauani, mai ales cu Romeo Stavarache. „Fostii nostri prieteni sunt acum prieteni cu cei din PSD, si au colaborat in campanie. Eu nucred ca domnul Stavarache joaca la doua capete din simpatie pentruy presedintele Basescu. Singura ‘simpatie’ a domnului Stavarache este sa castige inca un mandat de primar. Dar il informez ca nu mai merge asa. Cand a fost suspendat Traian Basescu, a tras artificii in bacau, asa ca nu mai credem in simpatiile mai mul sau mai putin ascunse ale domniei sale!”

Comentarii

  1. dipr50 a zis:

    Domnule ziarist,ai vazut rezultatele????Felicitari pentru obiectivitate!!!!!!!!!!!!!!

Adauga un comentariu

*