Pensionari bacauani la moastele lui Basescu

Aproape 50 de pensionari din Filiala Bacau a Uniunii Generale a Pensionarilor din Romania au fost dusi cu presul de Filiala PLD Bacau. Invitati, chipurile, la o excursie la Iasi, pentru a atinge moastele Sfintei Parascheva, pensionarii au fost lasati de izbeliste timp de cateva ore, dupa care li s-a dezvaluit adevaratul scop al excursiei: participarea la mitingul pro Basescu organizat in Iasi! Din cauza stress-ului, la intoarcere, unul dintre pensionari a cazut din autobuz!

Filiala PLD Bacau ii iubeste tare pe pensionarii bacauani. Atat de tare, incat s-a gandit ca pe o parte dintre ei sa-i duca la Iasi, sa viziteze Gradina Botanica, Biserica Trei Ierarhi si sa se inchine la moastele Sfintei Parascheva. Asa ca din intamplare, ziua fixata pentru efectuarea excursiei a fost joi, 17 mai. Stiti ce evenimenmt a avut loc in acea zi in municipiul Iasi? Mitingul pro Basescu organizat de PD si PLD! Simpla coinicidenta? Peste 50 de pensionari s-au urcat in autocarul pus la dispozitie de Filiala PLD Bacau si au luat drumul „dulcelui targ al Iesilor”. In jurul pranzului erau deja in fata Bibliotecii Universitare. Acolo au fost dati jos si „sfatuiti” de organizatori sa se duca singuri la moastele Sfintei Parascheva, la Gradina Botanica sau Biserica Trei Ierarhi dar sa aiba grija ca, daca la ora 15 nu sunt la autocar, rama in Iasi. Cu ce sa ne ducem cale de atatia kilometri prin Iasi? Unii au ajuns, erau probabili mai tineri, altii au stat prin zona. Ne-am rugat de paznicul de la Casa Studentilor sa nea dew voie la un w.c. Era si cald, vai de noi”, spune un pensionar. De teama sa nu fie lasati pe jos, la ora 15 trecute fix, toti pensionarii erau in par langa autocar!

Surprize in „dulcele targ al Iesilor”

„Ni s-a dat cate un pachetel in care erau trei felii de paine neagra (sa nu facem colesterol!), doua feliute de salam si una de cascaval. Si apa minerala, un bax la 50 de oaneni! Care a apucat sa ia, a luat, care nu…”, povesteste un alt participant la excursie. Insa cea mai mare surpriza de-abia acum incepe. „Au scos din autocar steaguri de culoare portocalie, sepci, fluturasi, stegulete, pancarde cu lozinci de genul „pensionarii bacauani sunt cu Basescu”, si ne-au spus sa mergem pe platoul unde se organiza mitingul si sa facem manifestatie! Cei mai multi nu s-au dus, o parte, probabil mai „orientata”, a plecat la miting”, povesteste un alt pensionar. Pe la ora 20, s-a plecat spre casa, aproape toti pensionarii fiind intrigati de aceasta mascarada.

Ion Solomon si-a fracturat cateva coaste!

„Din cauza stressu-lui si a oboselii, mi s-a facut rau si am cerut la un moment dat sa ne oprim. Cand am coborat din autocar, am cazut, mi-am spart capul si mi-am fracturat si cateva coaste”, spune Ion Solomon. Ajuns la Bacau a fost dus totusi la spital unde i s-au acordat ingrijiri. De atunci nu l-a mai intrebat nimeni de sanatate. „Ma doare si soldul, abia merg. Nu inteleg de ce nu ni s-a spus unde ne duce si care era adevaratul scop al excursiei. Ne-au tras pe sfoara, asta e. Trebuia sa fie cinstiti si sa ne spuna adevarul, nu sa ne minta ca pe niste copii. Cu totii am fost socati de aceasta. Ne-au tinut atata timp in soare. Pacat”, spune Ion Solomon.

„Pensionarii au vrut la miting!”

Adrian Iordache, vicepresedinte PLD: „Pensionarii ne-au propus sa-i luam in excursie, sa mearga la miting, sa-l sustina pe Basescu, de aceea am plecat mai devreme. Ei ne-au cerut sepcute si pancarde. Nu noi i-am luat in excursie”. Liderul Filialei Bacau a Uniunii Generale a Pensionarilor, Mihai Enache, spune in replica: „Niste minicinosi. Au vreun tabel cu pensionarii care au fost in excursie? Vreo cerere de-a noastra? Am informatiua ca si alti pensionari au patit la fel. Noi vrem sa depunem plangere penala pentru ceea ce s-a intamplat cu Ion Solomon”. Nicolae TURCU

Adauga un comentariu

*