Nici o legătură între marijuana şi cancerul de plămâni

Fumatul marijuanei nu determină îmbolnăvirea cu cancer de plămâni, chiar şi atunci când are loc în mod regulat şi intens, conform celui mai vast studiu axat pe această problemă, preluat de The Washington Post.

„Concluziile studiului au fost contrare aşteptărilor noastre. Ipoteza noastră a fost aceea că există o legătură între marijuana şi cancerul de plămâni şi că pe măsură ce fumatul este mai intens cu atât riscul apariţiei acestei boli devine mai mare.

Am descoperit, în schimb, că nu există nicio legătură, ba chiar au existat unele semne conform cărora marijuana poate avea un efect protector”, a declarat Donald Tashkin, profesor la Universitatea din California, unul dintre autorii studiului.

Studii anterioare stabiliseră că marijuana conţine substanţe chimice care pot deveni dăunătoare şi că poate fi la fel de nocivă precum tutunul. Marijuana, a precizat dr. Donald Tashkin, conţine însă şi substanţa THC, care are capacitatea de a ucide celulele îmbătrânite şi de a le împiedica să devină canceroase.

Studiul a fost finanţat de National Institutes of Health şi a implicat peste 2.200 de persoane.

Adauga un comentariu

*