In ceputul sfarsitului democratiei

Lejeritatea cu care unii intelectuali cu patalama, nume si aproximativa opera au tratat iesirea de marlete a lui Traian Basescu este semnul ca in tara romaneasca nu mai avem repere morale. Sa lasi la o parte orice judecata de bun-simt, orice evaluare echilibrata doar pentru ca hahaitul basescian suna ca o muzica divina? Sa uiti ca tocmai tu, cel care-i tine palma lui Basescu, l-ai desfiintat pe Iliescu pentru o invectiva care nu era rasista, ci grosolana?

Sa fii orbit de o pasiune ridicola pentru heirupismul parsiv al actualului presedinte si sa te arunci stupid in haul laudelor fara masura? Daca aceasta este intelectualitatea noastra, daca aceasta este speranta tarii intr-o reformare reala, daca acestia sunt stalpii de lumina din intunericul patriei mele, ei bine, atunci vreau ca in Parlament sa fie doar vacari si lelite, iar prim-ministru sa ajunga varul repetent al lui Gigi Becali.

Ma tem ca atunci cand presedintele Romaniei va lua la suturi si palme vreun ziarist prea curios, aceeasi intelectuali de rasa vor scrie ode intru asezarea in nemurire a vrednicei palituri a marelui carmaci. Oameni buni, oare am innebunit eu, ori s-a intors asezarea fireasca a lucrurilor si am ajuns sa nu vedem cat de mult a decazut cea dintai institutie a tarii? Aia care trebuia sa ne reprezinte, sa ne faca mandri in lume, sa ne apere interesele.

Dar ce sa astepta de la unul pentru care democratia este o curva de port, pe care poti s-o terfelesti in toate felurile, fara sa-ti pese, pentru ca, nu-i asa, dupa aia se spala si e ca noua. Nu vreau sa vorbesc nimic despre smulgerea telefonului din mana ziaristei. Mai demult, l-am vazut pe Gigi Becali facand acelasi lucru.

Si cum cine seamana se aduna, sa nu ne mire ca prietenia de sprit si de atitudine a celor doi se va transforma intr-o glorioasa domnie bicefala in care marlania si incultura se vor completa minunat, intr-un apoteotic triumf al decaderii noastre. Sa-i vad atunci pe lingaii de serviciu cum isi vor imparti limbile intre doua dosuri asa marete!
Nelu BROSTEANU

Comentarii

  1. Ghelase Iancu a zis:

    In primul rand jicnesti notiunea numindu-i „intelectuali”.Bas.si altii sant si produsul massmediei care de 18 ani incoace promoveaza incultura(care ar trebui combatuta si tratata cu „nepublicare”)luand in deradere omul civilizat.Acesta si pe str. si acasa are acelasi vocabular.Lui Bas. nu i sa incalcat intimitatea ci i s-a aratat adevarata fata de om al tavernelor,al noptilor pierdute in alcool si jocuri de noroc cu vocabular specific.Si cand te gandesti ca acest tip de om conduce Romania.Eu nu ma regasesc in presedinte meu si sunt convinsca suntem multi dar nu ne-am spus cuvantul pana acum.Asteptam democratic alegerile.

Adauga un comentariu

*