Educatie rutiera, educatie pentru viata

Scoala „Alexandru Ioan Cuza” din Bacau a gazduit recent faza municipala a Concursului National ”Educatie Rutiera-Educatie pentru viata”. Manifestarea a fost organizata de Serviciul de Politie Rutiera din cadrul Inspectoratul de Politie al Judetului Bacau, in colaborare cu Inspectoratul Scolar Judetean Bacau.

Concursul a reunit echipajele a cinci scoli si a constat in sustinerea unei probe teoretice de cunoastere a regulilor de circulatie si a trei probe practice: depanare în cazul bicicletei, parcurgerea unui traseu de tip poligon cu jaloane si parcurgerea unui traseu în conditii de trafic urban. Castigatorii fazei locale a concursului au fost desemnati componentii echipajului Scolii „Georgeta si Mircea Cancicov”. Pe locurile urmatoare s-au situat echipajul Scolii ”Spiru Haret”, urmati de elevii scolii organizatoare, „Alexandru Ioan Cuza”. Pentru rezultatele meritorii obtinute, organizatorii au mai acordat doua mentiuni, echipajelor Scolii nr.9 si a Scolii ”Nicu Enea”.

Subcomisarul Dorin Roman, din cadrul Biroului de Siguranta a Circulatiei din Mediul Urban Bacau, a apreciat ca editia s-a ridicat cu mult peste editiile anterioare: „Pentru rezultate deosebite am acordat si unele premii speciale, care le-am acordat elevilor George Gheorghievici, de la Scoala”Al.I.Cuza”; Codrin Ciohodaru,de la Scoala” Al.I. Cuza”; Viorel Sandulache, de la Scoala „Nicu Enea” si lui Stefan Cazacu, de la Scoala nr. 9, care nu au primit niciun punct de penalizare la proba de indemanare cu bicicleta in poligon. Toti elevii participanti la acest concurs au primit premii, ce au constat in bani, rechizite, dulciuri, sucuri, diplome si pliante cu recomandari pe linie de circulatie, oferite cu generozitate de sponsori.”

Cristi AIOANEI

Adauga un comentariu

*