A inceput festivalul “TI AMO”

Italia, Franta, Suedia, Spania, Potugalia, Canada, Elvetia, Taiwan, Malta, Serbia, Ucraina, Moldova, Bulgaria, Turcia, Ungaria, Georgia si Romania, acestea sunt tarile care participa la cea de-a XII-a editie a festivalului international „TI AMO”, destinat muzicii usoare pentru copii, organizat la Onesti, in perioada 21 – 27 mai.

Spectacole si excursii

Festivalul de la Onesti are programate doua zile de spectacole pentru concursul propriu-zis, miercuri, 23 mai, si joi, 24 mai, cu incepere de la orele 18, si un spectacol festiv, gala laureatilor, de sambata, 26 mai, cu incepere de la orele 17. Insa cei 24 de concurenti din strainatate au inceput sa soseasca la Onesti inca de luni, 21 mai, acestia avand planificata o excursie marti, la Castelul Bran.

Marti, 22 mai, au sosit la Onesti si cei 24 de concurenti din Romania, iar miercuri, 23 mai, este prima zi de concurs. Cei care vor urca pe scena in primul spectacol vor face repetitii dimineata, timp de 3 ore, iar ceilalti vor face o excursie la Manastirea Bogdana si la Biserica lui Stefan cel Mare, de la Borzesti. Joi, 24 mai, va fi a doua zi de concurs, iar cei care vor urca atunci pe scena vor face repetitii dimineata, in timp ce interpretii din ziua precedenta vor merge in excursie, tot la Bogdana si Borzesti.

Vineri, 25 mai, a fost zi de pauza pentru toti concurentii, care au mers impreuna in excursii, dimineata la Salina Targu Ocna si Slanic Moldova, iar dupa-amiaza la Poiana Sarata, unde au participa la o petrecere romaneasca, pana seara tarziu. „In timpul acestor excursii si petreceri, copiii au ocazia sa se cunoasca mai bine si sa lege prietenii, dar sa cunoasca si frumusetile turistice din zona noastra, precum si obiceiurile si traditiile de la noi – ne-a spus profesorul Theodor Adobricai, presedintele festivalului.

Acesta este si spiritul festivalului ‘TI AMO’: pe langa examenul presupus de participarea interpretilor in concurs, noi trebuie sa le respectam si copilaria, prin organizarea unor actiuni recreative, la care copiii participa de obicei in sezonul estival”.

4 concurenti din judetul Bacau

Sambata, 26 mai, la spectacolul de gala, se vor afla rezultatele finale si se vor inmana premiile, castigatorii fiind desemnati de un juriu international, condus de Titus Andrei si alcatuit din 9 membri, 4 din Romania si 5 din strainatate (Italia, Suedia, Malta, Serbia si Bulgaria). Delegatiile straine vor parasi Onestiul duminica dimineata, la prima ora, iar oaspetii din Romania vor pleca in aceeasi zi, dar putin mai tarziu.

Din judetul Bacau, in finala de la „TI AMO” s-au calificat 4 interpreti, 3 din Onesti (Miruna Codruta Oprea, Cosmin Tolescu, Andreea Rusu) si unul din municipiul Bacau (Andreea Tuduriu).

Florin TANASE

Comentarii

  1. talianu' a zis:

    de ce „ti amo” si nu „i love you”, „je t’aime”…? pentru ca noi suntem frati cu broastele, dar ei cu noi nu

Adauga un comentariu

*