Starea de sănătate a lui Fidel Castro se îmbunătăţeşte

Conform unui articol semnat de către liderul cubanez şi publicat de guvernul de la Havana prin intermediul e-mail-urilor, starea de sănătate a acestuia s-a îmbunătăţit considerabil, a anunţat joi postul BBC. Castro spune că greutatea sa s-a stabilizat şi poate acum să mănânce normal, singura problemă rămânând vârsta înaintată pe care o are.

Perioada prelungită de convalescenţă – care durează deja de 10 luni – s-ar datora insuccesului primelor operaÅ£ii pe care le-a suferit. ÃŽn urma unor noi operaÅ£ii la intestine starea sa de sănătate s-a stabilizat. Fidel Castro spune că are acum o greutate constantă de 80 de kilograme ÅŸi poate mânca pe gură.

Castro, în vârstă de 80 de ani, a declarat că „timp de multe luni” a fost nevoit să-şi primească toată hrana şi medicaţia doar prin intermediul perfuziilor. Acesta a recunoscut şi faptul că de-a lungul vieţii sale au existat perioade în care „a abuzat” de propria-i sănătate.

Singurul obstacol în calea însănătoşirii complete rămâne însă vârsta pe care o are. „Nici un pericol nu e mai mare decât cel legat de îmbătrânire”, a apreciat Fidel Castro în articol.Liderul cubanez nu a mai apărut în public din iulie 2006, când fratele său, Raul, a preluat „temporar” conducerea statului.

Starea de sănătate a lui Fidel Castro este considerată secret de stat de către autorităţile de la Havana. Acestea insistă însă că revenirea lui Fidel în fruntea statului cubanez este doar o chestiune de timp. Amos News

Adauga un comentariu

*