3 ani de la explozia de la Mihăileşti

Astăzi, se împlinesc trei ani de la cumplitul accident de la Mihăileşti, în urma căruia 18 persoane au murit iar alte 13 au fost rănite grav, transmite corespondentul AMOS News. Rudele şi colegii victimelor din 24 mai 2004 participă, astăzi, la un ceremonial militar şi religios la monumentul ridicat la locul tragediei.

În urmă cu trei ani, o explozie produsă la un camion încărcat cu azotat de amoniu a ucis 18 persoane. Şapte maşini de pompieri au ajuns la faţa locului pentru a stinge incendiul izbucnit în cabina tirului.

Două dintre victime au fost colegii noÅŸtri-jurnaliÅŸtii Elena Popescu ÅŸi IonuÅ£ Barbu – primii care au ajuns la locul incendiului unde aveau de gând să facă un reportaj. Ei înÅŸiÅŸi au devenit o ÅŸtire.

Printre victime s-au mai numărat şoferul tirului, localnici surprinşi în zonă de deflagraţie şi participanţi la trafic. În total 18 vieţi curmate de o explozie ale cărei mistere persistă şi acum, la trei ani de la tragedie.

Aceeaşi deflagraţie a rănit trupurile şi sufletele a 13 oameni. Între victime s-a numărat şeful de post din Mihăileşti, Gabriel Hurlup, cel care iniţial a fost anunţat decedat. În ciuda rănilor profunde şi a pesimismului medicilor, el a învins moartea.

La trei ani de la cel mai cumplit accident care a zguduit vreodată judeţul Buzău, justiţia nu şi-a spus încă ultimul cuvînt în procesul exploziei de la Mihăileşti.

Prima sentinţă dată de judecătorii din Vrancea, acolo unde are loc procesul, a fost contestată de o parte din părţile implicate. Oamenii acuză justiţia de tergiversare şi de dezinteres faţă de această tragedie.

Adauga un comentariu

*