Un micuţ terrier şi-a dat viaţa pentru a salva cinci copii de atacul a doi pitbulli

Un căţel din rasa Jack Russell terrier în vârstă de 9 ani pe nume George şi-a dat viaţa pentru a salva cinci copii de atacul a doi pitbulli, informează miercuri Associated Press recepţionată de Rompres.

George se juca duminică alături de grupul de cinci copii în orăşelul Manaia din North Island, Noua Zeelandă, când doi câini pitbull au apărut din senin şi i-au atacat pe copii, povesteşte stăpânul lui George, Allan Gay.

‘George a fost curajos ÅŸi i-a atacat fără ezitare pe cei doi pitbulli deÅŸi era un căţel de talie mică. S-a repezit la ei ÅŸi a reuÅŸit să-i Å£ină departe de copii. Dacă nu ar fi fost George, copii ar fi fost atacaÅ£i de cei doi câini agresivi, ”a povestit stăpânul bravului terrier. Din păcate George a plătit cu viaÅ£a actul său de curaj, după îndepărtarea celor doi pitbuli el a fost transportat la un medic veterinar care a decis să-l eutanasieze pentru a-i curma suferinÅ£a, rănile suferite fiind mult prea grave.

Unul dintre copii, Richard Rosewarne, 11 ani, a fost citat miercuri de publicaÅ£ia Taranaki Daily News povestind că George s-a luptat cu cei doi pitbulli pentru a-i Å£ine la distanţă de fratele său în vârstă de 4 ani Darryl. ‘George a încercat să ne apere lătrând ÅŸi fugind spre cei doi pitbulli, dar aceÅŸtia au început să-l muÅŸte, unul de cap ÅŸi unul de partea din spate. Noi am fugit plângând iar câţiva oameni care au văzut ce s-a întâmplat l-au scos pe George dintre colÅ£ii celor doi pitbulli”, a povestit el.

Stăpânul celor doi câini pitbull i-a predat pe aceştia autorităţilor veterinare solicitând să fie la rândul lor eutanasiaţi pentru comportamentul lor agresiv.

Adauga un comentariu

*