Se apropie termenul limită pentru depunerea declaraţiilor fiscale

Contribuabilii, persoane fizice rezidente române, cu domiciliul în România au obligaÅ£ia declarării veniturilor obÅ£inute, în anul 2006, atât din România, cât ÅŸi din afara României, prin completarea ÅŸi depunerea „DeclaraÅ£iei speciale privind veniturile realizate”, formularul 200 ÅŸi a „DeclaraÅ£iei privind veniturile din străinătate”, formularul 201, la organul fiscal în a cărui rază teritorială îşi au domiciliul. Termenul limită de depunere a declaraÅ£iilor de venit pentru contribuabilii – persoane fizice, este data de 15 mai 2007.

Contribuabilii trebuie să depună formularul 200 dacă în anul 2006 au obţinut din România venituri comerciale, venituri din profesii libere, venituri din drepturi de proprietate intelectuală, venituri din cedarea folosinţei bunurilor, venituri din activităţi agricole şi câştiguri din transferul titlurilor de valoare.

Contribuabilii trebuie să depună formularul 201 dacă în anul 2006 au obţinut din străinătate venituri comerciale, venituri din profesii libere, venituri din drepturi de proprietate intelectuală, venituri din cedarea folosinţei bunurilor, pensii, salarii plătite de un angajator sau în numele unui angajator rezident în România, dobânzi, dividende, premii şi jocuri de noroc, câştiguri din transferul titlurilor de valoare, precum şi alte venituri.

Pentru veniturile din străinătate contribuabilii depun câte o DeclaraÅ£ie privind veniturile din străinătate, formularul 201, pentru fiecare Å£ară – sursă a veniturilor ÅŸi pentru fiecare categorie de venit realizat.

Procurarea formularelor de declaraţii, precum şi a instrucţiunilor de completare a acestora se face fie prin accesarea adresei de Internet www.mfinante.ro, portal ANAF, domeniul Asistenţă contribuabili, subdomeniul Formulare, fie solicitându-le de la unitatea fiscală. Amos News

Adauga un comentariu

*