Liga Campionilor: Liverpool s-a calificat din nou în finală după o dublă cu Chelsea

Pentru a doua oară în ultimii trei ani, FC Liverpool s-a calificat în finala Ligii Campionilor după o dublă cu Chelsea, de această dată echipa lui Rafa Benitez impunându-se la lovituri de la 11 metri.

Veniţi pe Anfield Road la adăpostul victoriei din tur, 1-0, Chelsea şi, mai ales, Jose Mourinho, şi-au pus mari speranţe într-un rezultat pozitiv care să ducă echipă patronată de Roman Abramovici pentru prima oară în finala celei mai importante competiţii intercluburi din lume.

După ce a pierdut contactul cu Manchester United în campionat, Chelsea îşi dorea enorm să se califice în finala Ligii Campionilor mai ales că Abramovici a anunţat în momentul în care a preluat echipa că are un singur obiectiv, câştigarea Ligii Campionilor.

De partea cealaltă, aflată din nou departe de lupta pentru titlul din Anglia, Liverpool dorea să demonstreze că devine o specialistă a Ligii Campionilor, echipa lui Rafa Benitez câştigând trofeul chiar în 2005.

Şi, câştig de cauză a avut din nou experienţa lui Liverpool, Gerrard şi compania reuşind să elimine după o luptă încinsă exact aceeaşi formaţie pe care o eliminase şi înainte de a juca finala cu Milan din 2005, Chelsea.

Returul de pe Anfield Road a fost unul tipic britanic, în care cei 22 de jucători au căutat mai degrabă lupta decât fotbalul, fazele de joc care au salvat situaţia fiind extrem de puţine.

Agger a deschis scorul în minutul 22 cu un vole din careu după o centrare a lui Gerrard din lovitură liberă, Kuyt a lovit bara porţii apărate de Petr Cech în minutul 59 şi cum în rest nu s-a mai întâmplat nimic notabil iar în tur Chelsea se impusese cu 1-0, Liverpool şi Chelsea au ajuns la lovituri de departajare.

Zenden, Xabi Alonso, Gerrard şi Kuyt au transformat cu precizie pentru Liverpool în timp ce onoarea lui Chelsea a fost salvată de Lampard, Robben şi Geremi nereuşind să-l bată pe Pepe Reina, astfel că mai departe merge Liverpool, echipă ce va juca a doua finală de Liga Campionilor în trei ani.

Liverpool îşi va afla miercuri seară adversara din ultimul act de la Atena şi are şanse importante să joace din nou cu AC Milan, echipa pe care Liverpool a învins-o la lovituri de departajare în finala Ligii Campionilor din 2005.

Liverpool – Chelsea 1-0 (1-0, 1-0) 4-1 la penaltiuri.

Au marcat: Agger (22′). CartonaÅŸe galbene: Agger (62′), Zenden (110′)/ As. Cole (28′). CartonaÅŸe roÅŸii:

Liverpool: Reina – Finnan, Carragher, Agger, Riise – Pennant (Xabi Alonso 78′), Mascherano (Fowler 118′), Gerrard, Zenden – Crouch (Bellamy 106′), Kuyt. Antrenor: Rafa Benitez.
Chelsea: Petr Cech – Paulo Ferreira, Essien, Terry, As. Cole – Joe Cole (Robben 98′), Obi Mikel, Makelele (Geremi 118′), Lampard – Drogba, Salomon Kalou (Shaun Wright Phillips 107′). Antrenor: Jose Mourinho.

Arbitri: Manuel Mejuto Gonzalez (Spania) – Juan Carlos Yuste Gimenez (Spania), Jesus Calvo Guadamuro (Spania).

La penaltiuri au transformat Zenden, Xabi Alonso, Gerrard ÅŸi Kuyt, respectiv Lampard, au ratat Robben ÅŸi Geremi. Amos News

Adauga un comentariu

*