FEN solicită salarii de 880 de lei pentru cadrele didactice cu studii superioare

Federaţia Educaţiei Naţionale a solicitat Executivului elaborarea unui program în bază căruia să se desfăşoare negocierea prevederilor din Contractului Colectiv de Muncă Unic la nivel naţional privind salarizarea personalului din învăţământ cu studii superioare. Structura sindicală amintită cere ca salariul minim pentru angajaţii cu studii superioare să fie de 880 RON, informează AMOS News.

„Solicităm Guvernului deschiderea negocierilor pentru asigurararea aplicării prevederilor contractului colectiv de muncă unic referitoare la salariul de bază minim brut asigurat (440 lei) şi respectiv la aplicarea coeficientului minim de ierarhizare: 2 pentru personalul încadrat pe funcţii pentru care condiţia de pregătire este cea de studii superioare.

Susţinem aceasta cu atât mai mult cu cât în sistemul naţional există două salarii de bază brute minime pentru salariaţii cu studii superioare, unul la nivel „naţional” şi unul pentru personalul din învăţământ, ca şi cum acesta ar fi din afara sistemului naţional.

Acest fapt nu poate fi menţinut ca atare decât cu încălcarea legii şi a drepturilor fundamentale ale salariaţilor şi chiar cu negarea efectelor clauzelor contractului colectiv de muncă unic la nivel naţional”, a declarat Cătălin Croitoru, preşedintele FEN.

Adauga un comentariu

*