Se scumpeste gigacaloria la Onesti

Tariful pentru energia termica furnizata populatiei din Onesti se va majora cu circa 9, 6 %, de la 126,82 RON pe gigacalorie, la 140,26 RON/Gcal, cu TVA inclus. Solicitarea a fost facuta de Termon CT SA si a fost motivata de cresterea preturilor la utilitati.

“Comparativ cu utilitatile, cresterea nu este spectaculoasa – a apreciat Marcel Iordache, administratorul unic al Termon. Noi am cautat sa aducem preturile la o limita suportabila pentru populatie”. La randul sau, primarul Emil Lemnaru a subliniat si el ca majorarea tarifului este o necesitate impusa in principal de cresterea preturilor la utilitati. “Facturarea energiei termice furnizate la pretul actual de catre SC Termon CT SA conduce la acumularea de pierderi, ce nu vor putea fi recuperate”, a sustinut primarul.

Dupa ce a fost aprobat de Consiliul Local Onesti, la ultima sedinta, noul tarif urmeaza sa fie aprobat si de autoritatile nationale in domeniu, ANRE si ANRSC. Pentru populatie, exista subventii de la bugetul central si local, dar agentii economici nu beneficiaza de acestea si vor plati un pret si mai mare pentru energia termica. Gheorghe LEU

Adauga un comentariu

*