NeamÅ£: NemÅ£enii sunt chemaÅ£i la referendum prin ‘messenger’

O parte dintre locuitorii judeÅ£ului NeamÅ£ care sunt logaÅ£i la sistemul de internet ‘messenger’ au primit în ultimele zile mai multe mesaje electronice prin care sunt chemaÅ£i să participe la referendumul din 19 mai, privind demiterea preÅŸedintelui Traian Băsescu, informează corespondentul ROMPRES.

Mesajul spune că ‘aleÅŸii au modificat prin vot ÅŸi Legea referendumului, adoptând un amendament potrivit căruia dacă la urne nu se prezintă jumătate plus unu dintre alegători ÅŸi deci referendumul nu este valabil, atunci Parlamentul are dreptul de a hotărî ce se întâmplă în continuare’. Cel care a conceput acest text încheie prin a cere alegătorilor să participe la vot ÅŸi să transmită acest mesaj tuturor celor din lista de messenger.

Reprezentanţii tuturor partidelor parlamentare din judeţul Neamţ au infirmat că folosesc internetul sau sms-urile pentru a chema populaţia la vot şi spun că vor duce o campanie electorală discutând personal cu cetăţenii, explicându-le de ce trebuie să participe la vot, şi de ce trebuie să voteze, sau să nu voteze demiterea preşedintelui Traian Băsescu.

În judeţul Neamţ există circa 470.000 de alegători pentru care vor fi amenajate 465 secţii de votare. Alte o mie de persoane nu pot vota, deşi au împlinit vârsta majoratului, pentru că au interdicţie din partea instanţelor judecătoreşti, pentru săvârşirea unor fapte penale sau pentru că nu au discernământ.

Adauga un comentariu

*