Mircea Geoană le cere noilor membri PSD să redea onoarea politicii româneşti

Liderul PSD, Mircea Geoană, le-a cerut celor câteva sute de tineri care primesc la 1 Mai carnete de membri ai acestui partid să redea onoarea politicii româneşti, asigurându-i că o politică social-democrată poate asigura trai decent în România.

În deschiderea mitingului organizat de PSD pentru a celebra Ziua de 1 Mai şi pentru a scanda lozinci anti-Băsescu, liderul formaţiunii, Mircea Geoană, le-a vorbit celor peste 500 de tineri veniţi din diferite oraşe pentru a primi carnetul de membru al acestei formaţiuni în cadrul ceremoniei de la sediul central al PSD.

Geoană a spus că PSD are nevoie de sânge proaspăt în politică ÅŸi că numai tinerii sunt cei care pot să redea onoarea politicii româneÅŸti. „Să dăm afară tot ce nu are legătură cu onoarea ÅŸi modestia. Numai tinerii pot reda onoarea politicii româneÅŸti. RedaÅ£i speranÅ£a oamenilor într-un trai mai bun”, a spus Mircea Geoană, care, la finalul acestui slogan ÅŸi-a auzit numele scandat de cei prezenÅ£i în incinta sediului central al formaÅ£iunii.

După această introducere, Geoană s-a referit apoi la preÅŸedintele suspendat, Traian Băsescu, fără să-i pomenească numele. De fapt, Geoană, care în alte ocazii le-a spus celor de la PSD că Traian Băsescu este un anti-model, iar recent l-a catalogat pe ÅŸeful statului ca fiind „un deÅŸeu toxic” care are nevoie de exorcizare, le-a spus tinerilor care au devenit membri PSD de 1 Mai că trebuie să înveÅ£e ÅŸi să muncească pentru a ajunge cineva în România. „Nu poÅ£i să ajungi ceva fără muncă ÅŸi fără carte”, le-a spus Geoană, făcând aluzie la o declaraÅ£ie de anul trecut a lui Băsescu, acesta din urmă afirmând atunci că nu a avut neapărat note mari la ÅŸcoală ÅŸi că în viaţă ai nevoie de onoare ÅŸi de muncă pentru a te împlini.

ÃŽn acelaÅŸi registru, raportându-se la Traian Băsescu fără să-l numească, Geoană le-a spus nou-veniÅ£ilor în partid că „noile generaÅ£ii care vin din spate vor să facă politică pentru a uni Å£ara, nu pentru a o dezbina, care să respecte ConstituÅ£ia”. Singura remarcă în care numele ÅŸefului suspendat al statului a fost rostit a fost cea în care Geoană a spus „Vă garantez că la 19 mai Băsescu va fi demis”.

Discursul lui Geoană, pe parcursul căruia tinerii adunaÅ£i în curtea sediului central al PSD au scandat numele liderului lor ÅŸi sigla partidului, reprezintă încălzirea pentru o manifestaÅ£ie la a cărui organizare formaÅ£iunea lui Geoană a lucrat câteva săptămâni. Astfel, încă de la ora 10,00, câteva sute de tineri îmbrăcaÅ£i în tricouri roÅŸii, asezonate cu ÅŸepcuÅ£e ÅŸi cravate de pionieri, au descins din autobuze care i-au adus din oraÅŸele lor de baÅŸtină – cei contactaÅ£i de AgenÅ£ia NewsIn erau din TimiÅŸoara, Cluj, GalaÅ£i sau Suceava. La liceu sau la facultate, unii dintre ei angajaÅ£i, tinerii au spus că au venit la BucureÅŸti pentru a primi carnete de partid de la PSD. Odată cu carnetele, cei veniÅ£i din Å£ară au primit ÅŸi câte un bon valoric, în schimbul căruia vor primi, în Parcul Izvor, câte patru mici ÅŸi o bere.

Între timp, pentru a-şi ostoi forţele şi pentru a se pregăti de marşul pe care urmează să-l facă din B-dul Kiseleff până în Parcul Izvor, trecând pe Calea Victoriei, noii membri PSD puteau să-şi ia de la bufetul din curtea sediului central biscuiţi, ciocolată sau apă şi sucuri, de data aceasta pe bani.

PSD contează pe participarea a 20.000 de persoane care să se adune la ora 14,00 în Parcul Izvor, unde maestru de ceremonii a fost desemnat primarul sectorului V, Marian Vanghelie, cel care asigură grătare încinse, cu mici sfârâind pe grătar ÅŸi bere rece – pe gratis, un obicei al PSD în organizarea întrunirilor electorale -, muzică ÅŸi, la final, foc de artificii. NewsIn

Adauga un comentariu

*