Liga Campionilor: Între constanţa lui Chelsea şi experienţa lui Liverpool

Marţi seară, de la ora 21.45, Liverpool şi Chelsea se întâlnesc în manşa a doua a semifinalelor Ligii Campionilor iar undeva în jurul miezului nopţii, poate chiar după în caz de prelungiri şi lovituri de pedeapsă, vom afla prima finalistă a ediţiei 2006-2007 din cea mai importantă competiţie intercluburi din lume.

La prima vedere, al doilea episod dintre Liverpool şi Chelsea, în tur s-au impus londonezii cu 1-0, pare a se decide finalmente între experienţa lui Liverpool, mai obişnuită cu finalele de cupe europene şi deţinătoare a Ligii Campionilor în urmă cu doi ani, şi constanţa lui Chelsea care deşi nu a strălucit în acest sezon a ajuns să se bată pentru campionat, Cupa Angliei, Cupa Ligii Angliei, trofeu adjudecat deja, şi Liga Campionilor.

Pe lângă plusul de experienţă, antrenorul lui Liverpool, Rafa Benitez, mizează din plin şi pe aportul publicului, fanii de pe Anfield Road producând la fiecare meci una din cele mai spectaculoase atmosfere din Europa şi chiar din lume.

Mai mult, la un meci de o asemenea miză, este de aşteptat ca stadionul să erupă şi fanii să poartă pe braţe jucătorii lui Benitez spre o nouă finală de Liga Campionilor.

De altfel, tehnicianul spaniol al lui Liverpool a precizat că ştie că cei de la Chelsea au mai jucat meciuri importante în atmosfera de pe Anfield Road dar crede că şi se de această dată elevii lui Jose Mourinho vor realiza că este extrem de greu să faci faţă pe arena lui Liverpool.

De partea cealaltă, aflată la adăpostul victoriei din tur cu 1-0, antrenorul lui Chelsea, Jose Mourinho, consideră că ar fi o sinucidere curată dacă echipa sa ar intenţiona să joace pentru a proteja acel rezultat şi vrea ca Chelsea să practice un joc de atac şi să obţină calificarea eventual după o dublă victorie pentru a demonstra că echipa a fost evident mai bună decât Liverpool.

Un moment important în economia partidei ar putea-o reprezenta şi ultima etapă din Premier League. Dacă Chelsea a clacat pe teren propriu, 2-2 cu Bolton, şi a pierdut o şansă imensă de a rămâne în plasa lui Manchester United în lupta pentru titlu, Liverpool, care şi-a asigurat deja prezenţa în sezonul viitor de Liga Campionilor şi nu mai are practic un obiectiv în campionat, a decis să-şi menajeze o sumedenie de titulari în deplasarea de la Portsmouth, pierdută în final cu 1-2.

Rafa Benitez ar putea începe jocul de marÅ£i seară cu Reina – Finnan, Carragher, Agger, Arbeloa – Gerrard, Mascherano, Xabi Alonso, Riise – Crouch, Kuyt, în timp ce Jose Mourinho ar putea răspunde cu Petr Cech – Paulo Ferreira, Essien, Terry, Ashley Cole – Joe Cole, Obi Mikel, Makelele, Lampard – Drogba, Salomon Kalou.

Se remarcă din cele două formule probabile de start mai multe absenţe, Fabio Aurelio, Hyypia, Mark Gonzalez, Sissoko, Zenden, Pennant, Luis Garcia şi Bellamy la gazde, majoritatea urmând a fi rezerve, mai puţin Luis Garcia şi Fabio Aurelio, ambii accidentaţi, în timp ce la Chelsea reapare Essien, suspendat în primul meci, în timp ce Ricardo Carvalho, Arjen Robben şi Michael Ballack sunt accidentaţi iar Andrei Şevcenko ar putea începe meciul ca rezervă din cauza evoluţiilor mai puţin reuşite.

Nici un jucător nu este suspendat pentru acest joc dar Javier Mascherano şi Jermaine Pennant, ambii de la Liverpool, şi Joe Cole, Lassana Diarra şi Didier Drogba, pe lângă accidentaţii Ballack şi Arjen Robben, sunt pasibili de suspendare în finală dacă primesc cartonaşe galbene iar echipele lor se califică mai departe.

Adauga un comentariu

*